Αργεντινή: Οι πλημμύρες κατέστρεψαν 15% της παραγωγής σόγιας

Αργεντινή: Οι πλημμύρες κατέστρεψαν 15% της παραγωγής σόγιας
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Η Αργεντινή έχασε σύμφωνα με εκτιμήσεις 9 εκατομμύρια τόνους σόγιας στις καταιγίδες του Απριλίου οι οποίες πλημμύρισαν την γεωργική ζώνη Πάμπας, είπε αναλυτής της κρατικής μετεωρολογικής υπηρεσίας χθες, προβλέποντας πτώση 15%-16% στην παραγωγή του τρίτου μεγαλύτερου εξαγωγέα σόγιας παγκόσμια.

Οι μεγάλοι εισαγωγείς όπως η Κίνα ήδη εξετάζουν τις πιθανότητες να συμπληρώσουν την αναμενόμενη πτώση εφοδιασμού από την Αργεντινή με εισαγωγή από τις κεντρικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

-Διαφήμιση-

«Υπολογίζουμε τη συνολική ζημιά παραγωγής στους 9 εκατομμύρια τόνους, προς το παρόν. Αυτή είναι προκαταρκτική εκτίμηση», είπε η Στέλα Καρμπάγιο, κύριος αναλυτής του κυβερνητικού Ινστιτούτου Κλίματος και Νερού.

«Οι πλημμύρες υποχωρούν και η συγκομιδή έχει ξαναρχίσει, αλλά οι επιπτώσεις συνεχίζονται», είπε. «Είχαμε 19 συνεχόμενες μέρες βροχής με ψηλές θερμοκρασίες ακριβώς στο τέλος του κύκλου καλλιέργειας – ιδανικές συνθήκες για αρρώστιες καλλιεργειών οι οποίες μειώνουν τις αποδόσεις», πρόσθεσε.

Οι καλλιεργητές πουλούν τους χαλασμένους σπόρους σόγιας σε χαμηλότερες τιμές ενώ μόλις τελειώσει ο κύκλος συγκομιδής θα στραφούν στη συγκομιδή του καλαμποκιού, το οποίο έχει επηρεαστεί λιγότερο από τις βροχές.

-Διαφήμιση-
Delegate