ΑΣ Γαργαλιάνων: Μέχρι και τη Βενεζουέλα

ΑΣ Γαργαλιάνων: Μέχρι και τη Βενεζουέλα
-Διαφήμιση-
Delegate

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων ιδρύθηκε το 1949 και σήμερα αριθμεί 600 μέλη. Διαθέτει ιδιόκτητη κάθετη μονάδα επεξεργασίας ελαιόκαρπου, αποθήκευσης και τυποποίησης εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου. Σήμερα, ο συνεταιρισμός έχει μέση ετήσια παραγωγή ελαιόλαδου 1.400 τόνους και δυνατότητα τυποποίησης 200 τόνων, σε συσκευασίες από 250ml έως και 5lt, με την εμπορική ονομασία «ΠΙΘΑΡΙ».

ΑΣ Γαργαλιάνων: Μέχρι και τη ΒενεζουέλαΟ πρόεδρος του ΑΣ Γαργαλιάνων, Τάσος Προσηλιακός, μίλησε για τις εξαγωγές και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάνουμε εξαγωγές στην Αυστραλία, που στέλνουμε ανά 2-3 μήνες, 10 τόνους. Επιπλέον, λάδι προωθείται στη Γερμανία, σε ποσότητες που αντιστοιχούν στους 4-5 τόνους τον μήνα, αλλά και στην Ουγγαρία. Στην Ιταλία φεύγουν 1000 τόνοι λάδι χύμα, ενώ υπάρχει προοπτική για άνοιγμα στη Βενεζουέλα».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «ΥΧ» ο κ. Προσηλιακός, 60-70 τόνοι τυποποιημένου λαδιού διοχετεύονται στην Ήπειρο. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε συμφωνία που βρίσκεται στα σκαριά με τον συνεταιρισμό υπαλλήλων της ΔΕΗ, όπου θα παρέχεται λάδι στους εργαζόμενους των περιοχών της Βόρειας Ελλάδας. Αξίζει να τονιστεί ότι ο ΑΣ Γαργαλιάνων στοχεύει στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών που θα εφαρμόζονται σε όλα τα στάδια της παραγωγής και με αυτό τον τρόπο στοχεύουν στην απόδειξη της αυθεντικότητας, της ποιότητας και της ασφάλειας του τελικού προϊόντος.

-Διαφήμιση-

Χριστίνα Καραβοκύρη