Στη Βουλή το νομοσχέδιο για ασφαλιστικό, φορολογικό

ΝΔ προς Αποστόλου: «Είσθε εμπόδιο για την αγροτική ανάπτυξη της χώρας» - Β. Αποστόλου: «Θέλετε διαρκώς να λασπολογείτε!»
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Κατατέθηκε στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής 22 Απριλίου το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Το σχέδιο νόμου αναμένεται να συζητηθεί εντός της Μεγάλης Εβδομάδας στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, ενώ όπως είχε δηλώσει ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, η συζήτηση και η ψήφισή του στην Ολομέλεια αναμένεται να γίνει μετά το Πάσχα.

Νωρίτερα το ypaithros.gr μετέδιδε: 

Εντός της ημέρας είναι πιθανό να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό μετά τη συμφωνία επ’ αυτού με τους θεσμούς που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Η πλευρά των δανειστών αποδέχτηκε, όπως φαίνεται, την ελληνική πρόταση για αύξηση των εισφορών κατά μία μονάδα για τα τρία πρώτα χρόνια (0,5% οι εργοδότες και 0,5% οι εργαζόμενοι) και μισή μονάδα (0,25%-0,25%) για τα επόμενα τρία.

Ωστόσο, προκειμένου να επιτευχθεί οριστική συμφωνία, απομένει ένα «κενό» 70 εκατ. ευρώ το οποίο εκτιμάται ότι θα καλυφθεί σε τεχνικό επίπεδο.

Η κυβέρνηση επικεντρώνεται στη διάσωση των συντάξεων κάτω των 1.300 ευρώ μεικτά (1.170 καθαρά) ενώ ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι εκτός του νομοσχεδίου που θα κατατεθεί άμεσα στην Βουλή θα βρεθούν τα άρθρα που αφορούν στην αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι την Πέμπτη το Ελεγκτικό Συνέδριο έσπευσε να κρίνει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αναφορικά με συγκεκριμένες ρυθμίσεις του. Βασική αιτιολογία είναι ότι δεν συνοδεύεται από αναλογιστικές μελέτες (κάτι που αμφισβήτησε ο Γιώργος Κατρούγκαλος λέγοντας ότι υπάρχουν) ενώ ένσταση καταγράφεται και για την ένταξη των δημοσίων υπαλλήλων στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι η γνωμοδότηση εκ μέρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία δεν είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση.

-Διαφήμιση-
Delegate