Διεθνής διάκριση της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας για τον πολιτιστικό τουρισμό

-Διαφήμιση-
Delegate

Το δεύτερο βραβείο για τον καλύτερο Ευρωπαϊκό Προορισμό Βιώσιμου Πολιτιστικού Τουρισμού απέσπασε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τη συμμετοχή της με τίτλο “Thessaloniki Biennale of Contemporary Art: Old Intersections – Make it New” στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου για τον Πολιτιστικό Τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε από τις 23 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2016 στο Guimaraes (Γκιμαράες) της Πορτογαλίας.

Το πρώτο βραβείο απέσπασε η Περιφέρεια Vidzeme της Λετονίας και το τρίτο βραβείο η Περιφέρεια Καταλονίας της Ισπανίας.

Το βραβείο παρέλαβε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τους διοργανωτές αφιερώνοντας το βραβείο στους νέους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη Biennale της Θεσσαλονίκης κάθε δύο χρόνια, αναβαθμίζοντας τη σύγχρονη τέχνη της πόλης.

-Διαφήμιση-

Ο κ. Θάνος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης που διοργανώνει τη Biennale καθώς και τους υπόλοιπους καλλιτεχνικούς φορείς που συμμετέχουν στη διοργάνωση (Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.).

Στόχος η ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς

«Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας γιορτάζουμε φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, έχοντας μόλις κερδίσει ένα ακόμη βραβείο, από την επιτυχή συμμετοχή μας στο ένατο Διεθνές Συνέδριο για τον Πολιτιστικό Τουρισμό στην Πορτογαλία. Πρόκειται για μία ακόμη επιβράβευση των εντατικών προσπαθειών που καταβάλλουμε με στόχο την ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Κεντρικής Μακεδονίας και την ενίσχυση της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας του τόπου μας, σε αρμονικό συνδυασμό με τις δράσεις προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος. Η πλούσια πολιτιστική παράδοση και ιστορία μας αλλά και το σύγχρονο πρόσωπο του πολιτισμού και των τεχνών που συνυπάρχουν και διαλέγονται δημιουργικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελούν τα πιο ισχυρά μας πλεονεκτήματα και «όπλα» στον αγώνα μας να δημιουργήσουμε μία μοναδική τουριστική εικόνα και να καταστήσουμε την Περιφέρειά μας ως έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα και τον κόσμο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ειρ.Π