Το ελληνικό κρασί στη Διεθνή Έκθεση Οίνου και Ποτών PROWEIN 2016

Το ελληνικό κρασί στη Διεθνή Έκθεση Οίνου και Ποτών PROWEIN 2016

Από περίπου 80 οινοποιεία εκπροσωπήθηκε η Ελλάδα στη μεγαλύτερη Διεθνή Έκθεση Οίνων και Ποτών στον κόσμο, PROWEIN 2016, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από τις 13 έως τις 15 Μαρτίου 2016.

Στόχος ήταν η προώθηση των περίφημων ελληνικών ποικιλιών κρασιού, όπως είναι, μεταξύ άλλων, το ασσύρτικο, το ξινόμαυρο, το αγιωργίτικο και το μοσχοφίλερο, που τα τελευταία χρόνια κατακτούν ολοένα και περισσότερο τις ξένες αγορές.

Στο ελληνικό περίπτερο, που οργανώθηκε από το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε.) φιλοξενήθηκαν μερικοί από τους πιο δυναμικούς οινοποιούς, που επιδίωξαν τη σύναψη επιχειρηματικών συνεργασιών και επέκταση της εξαγωγικής τους δραστηριότητας, αξιοποιώντας το κορυφαίο γεγονός του κλάδου τους στον κόσμο.

Στο περίπτερο λειτούργησε wine bar, όπου δύο sommelier έδιναν στους επισκέπτες πληροφορίες για το ελληνικό κρασί, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε η ζώνη ελεύθερης γευσιγνωσίας (free tasting zone) την οποία επισκέφτηκαν εκατοντάδες επισκέπτες, δοκιμάζοντας εξαιρετικής ποιότητας ελληνικές ποικιλίες κρασιού.

Στα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης, την Κυριακή 13 Μαρτίου, παραβρέθηκαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, ο σύμβουλος ΟΕΥ Α΄ του Ελληνικού Προξενείου, Πάρις Νικολής, και η γραμματέας Α’ του Ελληνικού Προξενείου, Μαρία Βασιλάκη, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών και να ενημερωθούν για την εξαγωγική προσπάθειά τους τόσο στη Γερμανία όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Διεθνής Έκθεση Prowein διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας στον εκθεσιακό χώρο της Messe Dusseldorf, τον οποίο επισκέπτονται περισσότεροι από 52.000 επισκέπτες για να συναντήσουν περισσότερους από 6.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο.