Εντός του Ιανουαρίου στη Βουλή νέος αναπτυξιακός και ασφαλιστικό

Έτος ανάκαμψης το 2016, ανέφερε ο πρωθυπουργός

Εντός του Ιανουαρίου στη Βουλή νέος αναπτυξιακός και ασφαλιστικό
-Διαφήμιση-
Delegate

Ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου μέσα στον Ιανουάριο προανήγγειλε ο πρωθυπουργός ενώ μέχρι τις 15 του μήνα, όπως είπε, θα κατατεθεί στη Βουλή και το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.   

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ελπίδα ότι το 2016 θα αποτελέσει έτος ανάκαμψης για την ελληνική οικονομία και υπογράμμισε ότι ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης υπερβαίνει τα όρια της συμφωνίας με τους δανειστές.

Στα βασικά σημεία της τοποθέτησής του ανέφερε ότι:

-Διαφήμιση-

-O νέος αναπτυξιακός θα κατατεθεί τον Ιανουάριο και θα δίνει έμφαση στην καινοτομία και τις εξωστρεφείς δραστηριότητες.

-Μέχρι τα μέσα του μήνα θα έρθει στη Βουλή ή κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό. Η κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης είναι σαφής: Δε σκοπεύει να προχωρήσει στη δωδέκατη- από το 2010- μείωσή των κύριων συντάξεων. Η συμφωνία με τους δανειστές, είπε ο πρωθυπουργός, δεν περιγράφει ούτε απαιτεί μείωση των κύριων συντάξεων.

-Η διαδικασία της δημοπράτησης των αδειών θα ξεκινήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Ο νέος αναπτυξιακός νόμος θα κατατεθεί τον Ιανουάριο και θα δίνει έμφαση στην καινοτομία, τις εξωστρεφείς δραστηριότητες.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν» αφού «προέβλεπαν ύφεση με διψήφιο ποσοστό για το 2015 και η χρονιά κλείνει με μηδενική ύφεση. Η ανακεφαλαιοποίηση ήταν επιτυχημένη και περιλαμβάνει όχι μόνο τις συστημικές αλλά και άλλες τράπεζες, τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση άντεξε, άλλοι είναι αυτοί που δεν άντεξαν, άλλοι βρίσκονται σε αστάθεια», σημείωσε και κάλεσε τους υπουργούς να επιταχύνουν το έργο τους, τονίζοντας πώς οι καθυστερήσεις δεν δικαιολογούνται.

Γιάννης Τσατσάκης