Μία ελληνική συμμετοχή στο μεγαλύτερο διεθνή διαγωνισμό startup

Μία ελληνική startup διεκδικεί τον τίτλο του «πιο καινοτόμου αγροτικού επιχειρηματία της χρονιάς» σε διεθνή διαγωνισμό

Συμμετέχει και η χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Future Agro Challenge, του μεγαλύτερου διεθνή διαγωνισμού για startup που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα. Η σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 15 Μαρτίου στις 16.00 στο Μεντεγίν της Κολομβίας κατά την διάρκεια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας (Global Entrepreneurship Congress) 2016.

Πρόκειται για μία ελληνική πρωτοβουλία που διοργανώνεται διεθνώς από τον οργανισμό Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC) με πάνω από 30 χώρες να συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

Ανακοινώθηκαν σήμερα από το Παγκόσμιο Δίκτυο Επιχειρηματικότητας (GEN) τα πιο πρωτοποριακά startup που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του «πιο καινοτόμου αγροτικού επιχειρηματία της χρονιάς» στον διεθνή τελικό του διαγωνισμού στην Κολομβία.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εταιρείες:

Το Παγκόσμιο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας (GEC), στο πλαίσιο του οποίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο πρωτάθλημα του FAC, αποτελεί το ετήσιο συνέδριο του Παγκόσμιου Δικτύου Επιχειρηματικότητας (GEN) που συγκεντρώνει κάθε χρόνο εκπροσώπους του GEN, επιχειρηματίες, επενδυτές, ερευνητές, φορείς χάραξης πολιτικής και άλλους ηγέτες στον τομέα της επιχειρηματικότητας από 160 χώρες του κόσμου. Η φετινή διοργάνωση πρόκειται να ασχοληθεί με θέματα όπως η αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων μέσα από την νεοφυή επιχειρηματικότητα, καινοτόμα προγράμματα εκπαίδευσης και υποστήριξης στον τομέα της επιχειρηματικότητας, νέες τάσεις στην αύξηση της διαθεσιμότητας των κεφαλαίων σε αρχικό στάδιο, νεανική και γυναικεία επιχειρηματικότητα κ.α.

«Όπως φαίνεται και από την θεματολογία του φετινού GEC, ο επιχειρηματικός κόσμος έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται την έντονη και αυξανόμενη ανάγκη αντιμετώπισης των παγκόσμιων προκλήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα μέσα από την επιχειρηματικότητα», δηλώνει ο Μιχάλης Στάγκος, συνιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers και του Future Agro Challenge

Πηγή: ΑΠΕ