Μειώνονται τα επιτόκια χορηγήσεων για τους εξαγωγείς

Μετά τη νέα συμφωνία στην οποία προχώρησε ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ) με τις συνεργαζόμενες τράπεζες, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εξωστρέφεια».

Μειώνονται τα επιτόκια χορηγήσεων για τους εξαγωγείς μετά τη νέα συμφωνία του Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων με τις τράπεζες
-Ειδική έκδοση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Τα επιτόκια χορηγήσεων ξεκινούν, πλέον, από 3,60% και στο κόστος χρηματοδότησης μπορεί να προστεθούν έξοδα, σύμφωνα με την τιμολογιακή πολιτική που ανακοινώνει η κάθε τράπεζα. Σημειώνεται, ότι στο επιτόκιο χορήγησης προστίθεται και η εισφορά του Ν.128/75 (0,60%) με εξαίρεση τον αγροτικό τομέα, που είναι 0,12%.

Όπως επισημαίνεται από τον ΟΑΕΠ, το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια» δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε όλες τις τράπεζες με αποκλειστικό σκοπό να εξασφαλίσει γρήγορη και άμεση ρευστότητα στους εξαγωγείς. Πρόκειται για έναν συνδυασμό ασφάλισης και χρηματοδότησης, καλύπτει ασφαλίσεις τιμολογίων από 1 έως 4 μήνες και δίνει τη δυνατότητα σε κάθε εξαγωγέα να εισπράξει το 80% του τιμολογίου του αμέσως μετά την παράδοση του προϊόντος στον αγοραστή. Το όριο χρηματοδότησης ανέρχεται έως 1 εκατ. ευρώ.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Πηγή: ΑΠΕ

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress