Νέοι δρόμοι για την αύξηση της κατανάλωσης ελαιολάδου

Νέοι δρόμοι για την αύξηση της κατανάλωσης ελαιολάδου
-Ειδική έκδοση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Όταν εμείς το προσθέταμε στη μαργαρίνη, οι Ιταλοί το έκαναν τζελ. Ιταλοί ερευνητές, κάνοντας βήματα παραπέρα, ανακάλυψαν έναν τρόπο ώστε να μετατρέπουν το ελαιόλαδο σε τζελ.

Η ανακάλυψη έγινε από 10 χημικούς μηχανικούς του ιταλικού πανεπιστημίου Calabria. Η υποβολή ορισμένων μορίων ελαιολάδου σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, σχηματίζει νέες δομές. Η διαδικασία αυτή κρατά το λάδι «παγιδευμένο» κατά την αλλαγή της υφής. Σε πρώτη φάση, μεταμορφώνεται σε μια μορφή τζελ και σε ένα δεύτερο στάδιο σε μια κρεμώδη πάστα για επάλειψη.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί σε διάφορες μορφές από μια ελαφρώς κολλώδη εκδοχή που το κάνει ιδανικό για τις σαλάτες και άλλα τρόφιμα, σε μια πιο σταθερή παραλλαγή που μπορεί να απλωθεί σαν μαργαρίνη ή βούτυρο στο ψωμί.

Η καινοτομία έχει κατοχυρωθεί με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και η ομάδα των μηχανικών βλέπει τεράστιες δυνατότητες στη χρήση του τζελ καθώς μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ατόμων με διαιτητικούς περιορισμούς ή ηθικές αντιρρήσεις όπως οι χορτοφάγοι. «Η ιδέα μας σίγουρα ανταποκρίνεται σε ένα καινούργιο προφιλ πελατών με περισσότερες ανάγκες», δήλωσε ο καθηγητής Bruno de Cindio, επικεφαλής ερευνητής από το τμήμα Επιστήμες Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο Calabria.Να τονιστεί ότι η ιδέα έχει λάβει ιδιαίτερα θετικά σχόλια και από την Ε.Ε.

Η ομάδα ελπίζει τώρα να δημιουργήσει μια εταιρεία ώστε να πουλήσει το τζελ λαδιού και ήδη αναπτύσσει ποικιλίες του τζελ λαδιού αρωματισμένο με λεμόνι και βασιλικό.

Βικτωρία Αποστολοπούλου

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress