ΠΑΣΟΚ: Σε αγαστή συνεργασία Τσίπρας και Μητσοτάκης για επιδοτήσεις αγροτών

ΠΑΣΟΚ: Ο Αποστόλου αποφεύγει να απαντήσει στα «φλέγοντα» αγροτικά ζητήματα

Σκληρή κριτική εναντίον των Τσίπρα και Μητσοτάκη εξαπολύει, με ανακοίνωσή του, ο τομέας Πολιτικής Ανάπτυξης Υπαίθρου του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι βρίσκονται σε «αγαστή συνεργασία», με αφορμή την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για το πακέτο Χατζηγάκη.

Παράλληλα, υπενθυμίζει την «άσχετη τροπολογία» του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου, τη οποία είχε καταγγείλει η κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που απέρριψε την προσφυγή της χώρας μας για τη μη επιστροφή των χρημάτων από τους αγρότες που είχαν λάβει με το πακέτο Χατζηγάκη, προκύπτει γι’ άλλη μια φορά ότι η Κυβέρνηση άλλα έλεγε προεκλογικά στους αγρότες και άλλα σήμερα.

Όμως, υπάρχει κάτι που μεγαλώνει την ανασφάλεια των αγροτών σε σχέση με το πότε θα επιστρέψουν τα χρήματα. Ο φόβος αυτός έρχεται να προστεθεί στα φοροεισπρακτικά μέτρα που σε λίγο θα φέρει στη βουλή η Κυβέρνηση με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και της φορολογίας τους.

Το θέμα αυτό αναδεικνύει ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης βρίσκονται σε «αγαστή» συνεργασία, αφού ο κ. Μητσοτάκης πρόσφατα δήλωσε στη βουλή ότι πρέπει να γίνονται κρατήσεις στις επιδοτήσεις των αγροτών  για οφειλές ασφαλιστικών εισφορών και φόρων και ο κ. Τσίπρας φρόντισε με την τροπολογία Αποστόλου να δώσει τη δυνατότητα συμψηφισμού των επιδοτήσεων με το πακέτο Χατζηγάκη. 

Θυμίζουμε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είχε καταγγείλει την αιφνιδιαστική και άσχετη τροπολογία του κ. Αποστόλου και είχε αποχωρήσει από την σχετική διαδικασία στη βουλή.

Αλήθεια σήμερα ο κ. Αποστόλου μπορεί να επαναλάβει την αλήστου μνήμης δήλωσή του ότι δεν θα εφαρμόσει τον  νόμο που μόλις είχε ψηφίσει;».  

gaia-sense