Πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης ζιζανίων από την Bayer

Πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης ζιζανίων από την Bayer
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Tη δέσμευση της Bayer να συνδράμει στην προσπάθεια των παραγωγών σε όλο τον κόσμο να κρατήσουν τα κρατήσουν τα ζιζάνια μακριά από τα χωράφια τους και να καταπολεμήσουν την ανθεκτικότητά τους ανακοίνωσαν εκπρόσωποι της εταιρείας στην Παγκόσμια Πρόκληση Ανθεκτικότητας Ζιζανίων, που πραγματοποιήθηκε στο Ντένβερ, του Κολοράντο  στις 14-18 Μαϊου, 2017.

Στην εκδήλωση, αξίζει να σημειωθεί, συμμετείχαν περισσότεροι από 300 ειδικοί.

-Διαφήμιση-

Χαρακτηρίζοντας το πρόβλημα της ανθεκτικότητας ζιζανίων ως “σοβαρό, αλλά επιλύσιμο,” ο Adrian Percy, Επικεφαλής ΄Ερευνας & Ανάπτυξης του Τομέα της Crop Science της  Bayer, υπογράμμισε τη δέσμευση της Bayer για καινοτομία, συνεργασίες και εκπαίδευση ως μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στην βοήθεια των παραγωγών για τη διαχείριση των ζιζανίων. “Έχουμε ευθύνη να προστατεύουμε τα εργαλεία που έχουν τώρα οι παραγωγοί  και να επενδύουμε στην ανεύρεση της νέας γενιάς συστημάτων διαχείρισης ζιζανίων.”

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στο πλαίσιο των προσπαθειών της, η Bayer ένωσε τις δυνάμεις της με συνεργάτες σε όλο τον κόσμο. Μέσω μίας πενταετούς σύμβασης με τη Grains Research and Development Corporation, έναν Αυστραλέζικο συνεταιρισμό παραγωγών σιτηρών, η Bayer  προωθεί την ερευνά για νέες δραστικές ζιζανιοκτόνων και τα πειράματα σε Αυστραλέζικα ανθεκτικά ζιζάνια. Το αρχικό στάδιο δοκιμών και αξιολόγησης χαρακτηριστικών (testing & profiling) γίνεται στις εγκαταστάσεις της  Bayer για την έρευνά ζιζανίων και τα θερμοκήπια στη Φρανκφούρτη, ενώ ακολουθεί η αξιολόγηση στον αγρό  σε ειδικές εγκαταστάσεις στην Αυστραλία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διαβάσον περισσότερα για τη Συνεργασία Καινοτομίας για τα Ζιζανιοκτόνα στο: http://www.press.bayer.com/baynews/baynews.nsf/id/Bayer-Grains-Research-Development-Corporation-celebrate-launch-Herbicide-Innovation-Partnership.

Μία άλλη σημαντική πρωτοβουλία της Bayer είναι η συνεργασία με την  Targenomixτου Ινστιτούτου Max-Planck , η οποία χρησιμοποιεί μία μεθοδολογία στη βιολογία για την ανακάλυψη καινοτόμων ζιζανιοκτόνων με νέο τρόπο δράσης. Oι επιστήμονες απομονώνουν και αναλύουν διαφορετικά βιομόρια από φυτά στα οποία εφαρμόστηκε  ζιζανιοκτόνο αγνώστου ακόμη τρόπου δράσης από τα εργαστήρια της Bayer. Χρησιμοποιώντας  τη βιοπληροφορική και μαθηματικά μοντέλα και αναλύοντας το βιομοριακό προφίλ του φυτού, μπορούν να συμπεράνουν τον πιθανό τρόπο δράσης. Αυτό μας επιτρέπει να αναγνωρίζουμε δραστικές ουσίες που δουλεύουν με νέους τρόπους δράσης.

Οι παραγωγοί δεν θα πρέπει να βασίζονται μόνο στο χημικό έλεγχο ζιζανίων

Εκτός από την αναζήτηση νέων ζιζανιοκτόνων, η  Bayer προωθεί την πρωτοβουλία της για Ολοκληρωμένη  Διαχείριση  Ζιζανίων, μία ολιστική προσέγγιση στην καταπολέμηση ζιζανίων με ένα συνδυασμό φυσικών, πολιτιστικών, βιολογικών και χημικών μέτρων που είναι οικονομικά αποδοτικός και βιώσιμος. “Είναι αναγκαίο να ακολουθούμε ένα πλάνο ολοκληρωμένης διαχείρισης ζιζανίων. Βοηθά στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του ζιζανιοκτόνου και στην καθυστέρηση της δημιουργίας ανθεκτικότητας, προάγοντας την παραγωγικότητα των γεωργών,” είπε η Christine Brunel-Ligneau, που ηγείται της  πρωτοβουλίας της Bayer.

Προκειμένου να υποστηρίξει τους παραγωγούς στην αναγνώριση προβλημάτων ανθεκτικότητας , η Bayer δημιούργησε το Πρότυπο Κέντρο Ανθεκτικότητας Ζιζανίων στη Φρανκφούρτη/Main, της Γερμανίας, ένα μοναδικό Ινστιτούτο για ολόκληρη  τη βιομηχανία. Οι επιστήμονες εκεί μελετούν τους μηχανισμούς ανθεκτικότητας ζιζανίων και την ανάπτυξή τους στο χωράφι και δοκιμάζουν και αναπτύσσουν νέες ιδέες και εργαλεία στη διαχείριση ανθεκτικών ζιζανίων. Επικοινωνούν επίσης  και μοιράζονται τη γνώση τους και τις λύσεις. Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.iwm.bayer.com/ και στο http://www.iwm.bayer.com/competencies/wrcc.

“Η ανθεκτικότητα ζιζανίων είναι ένα μαζικό πρόβλημα που απειλεί την προμήθεια τροφής σε όλο τον κόσμο,” είπε ο Stephen Powles, διευθυντής της Αυστραλέζικης πρωτοβουλίας για την Ανθεκτικότητα Ζιζανίων, κατά τη διάρκεια ενός πάνελ συζήτησης που οργανώθηκε από τη Bayer. “Όμως, όπως μπορούν να αποδείξουν οι παραγωγοί σε όλο τον κόσμο, είναι ένα διαχειρίσιμο πρόβλημα. Το «μυστικό» είναι η εναλλαγή αγρονομικών πρακτικών.”

Η περιορισμένη μηχανική καλλιέργεια, η μόνιμη εδαφοκάλυψη, και η εναλλαγή καλλιεργειών, αποτελούν παραδείγματα λύσεων για αποτελεσματική και βιώσιμη διαχείριση ζιζανίων είπε ο Chad Watts, Διευθυντής του  Κέντρου  Ενημέρωσης Διατήρησης Τεχνολογίας (CTIC).  “Ο έλεγχος ζιζανίων, ειδικά σε αυτή την εποχή της ανθεκτικότητας σε ζιζανιοκτόνα, πρέπει να είναι μία διαδικασία πολλών σταδίων. Στις ΗΠΑ, οι παραγωγοί έχουν πολλά προγράμματα από την πολιτεία και τα εθνικά πρακτορεία που τους βοηθούν να επεκτείνουν τις προσπάθειες προστασίας με τρόπο που διευκολύνει τη μακροπρόθεσμη περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα,” τόνισε ολοκληρώνοντας. Το CTIC, με έδρα τη West Lafayette, της Iντιάνα, είναι μία εθνική δημόσια-ιδιωτική συνεργασία που παρέχει πληροφόρηση σε παραγωγικά και επικερδή συστήματα καλλιέργειας που προστατεύουν και βοηθούν το έδαφος, το νερό, τον αέρα και τους πόρους άγριας ζωής.

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πάνελ, ο Bill Chism του Γραφείου Φυτοπροστασίας που υπάγεται στον Αμερικανικό Οργανισμό Προστασίας Περιβάλλοντος πρόσθεσε, “Ο Οργανισμός πιστεύει ότι ο πρωταρχικός ρόλος μας είναι να αναπτύξουμε ένα πλαίσιο επικοινωνίας, εκπαίδευσης καθώς και προγράμματα ανθεκτικότητας.”

΄Ολοι συμφώνησαν ότι η επικοινωνία και η εκπαίδευση αποτελούν κλειδί για τη θέσπιση ολοκληρωμένων πρακτικών διαχείρισης ζιζανίων για την καταπολέμηση της ανθεκτικότητας ζιζανίων και της προστασίας εφοδιασμού τροφίμων παγκοσμίως. “Η συνεργασία  του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση,“ είπε καταλήγοντας ο Stephen Powles.

-Διαφήμιση-
Delegate