Τα τρόφιμα που καταστρέφονται στη κατάψυξη

Τα τρόφιμα που καταστρέφονται στη κατάψυξη

Πολλοί είναι εκείνοι που λόγω χρόνου ή υποχρεώσεων φτιάχνουν μεγάλες μερίδες φαγητού και τις τοποθετούν στη κατάψυξη ώστε να αποφύγουν το μαγείρεμα την επόμενη μέρα. Αν και είναι εύκολη λύση πολλά είναι τα τρόφιμα που δεν αντέχουν στις χαμηλές θερμοκρασίες και γίνονται ακατάλληλα προς κατανάλωση.

Τα τρόφιμα που δεν πρέπει να τοποθετούνται στη κατάψυξη είναι: το τυρί και άλλα γαλακτοκομικά, τα αβγά, τα φαγητά που έχουμε τηγανίσει, ο καφές, τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, οι σάλτσες που περιέχουν αλεύρι ή άμυλο καλαμποκιού, το αβοκάντο και οι πατάτες.

Είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε τα προϊόντα αυτά στο ψυγείο και να τα καταναλώσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

gaia pedia - ηλεκτρονική αγροτική εγκυκλοπέδια