Το φράγμα Μπραμιανών Ιεράπετρας στο νέο ΠΑΑ

Το φράγμα Μπραμιανών Ιεράπετρας στο νέο ΠΑΑ
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Όσα έργα είναι ανειλημμένες υποχρεώσεις, αυτά τα κατά το κοινώς λεγόμενον «έργα – γέφυρες», θα ενταχθούν, πρώτα στο νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (2014-2020), όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου την Παρασκευή 18 Μαρτίου μιλώντας στη Βουλή.
 
Παρόμοια άποψη επανέλαβε και για το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020) τις προηγούμενες μέρες , απαντώντας σ΄ επίκαιρες ερωτήσεις  σε αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.  
 
Το ζήτημα της υδροδότησης του νησιού τέθηκε πολύ έντονα και κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τις Περιφέρειες με παρέμβαση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ,  Σωκράτη Βαρδάκη και λόγω της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Ηρακλείου Κρήτης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλη Κεγκέρογλου, για το φράγμα Μπραμιανών Ιεράπετρας.
 
Ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε πως το φράγμα Μπραμιανών Ιεράπετρας έχει μεγάλη σημασία για το νομό Λασιθίου διότι εξαιτίας του ποτίζονται 45.000 στρέμματα, εκ των οποίων 15.000 αφορούν σε θερμοκηπιακές παραγωγές και έχουν μεγάλη σημασία και για τον ελαιώνα της περιοχής. Καθώς όμως χτίστηκε το 1986 υπάρχει τεράστιο πρόβλημα των υποδομών με μελέτες για υπολειπόμενα έργα αλλά και βελτίωσης των ήδη υπαρχόντων.
 
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε πως υπάρχει ενδιαφέρον γι’ αυτά τα έργα  και σε πρώτη φάση στο νέο ΠΑΑ θα ενταχθούν όσα έργα είναι ανειλημμένες υποχρεώσεις. Αρκετά εξ αυτών, που είναι μελέτες ή και υποέργα, που αφορούν στη λειψυδρία της Κρήτης, όπως βελτιώσεις στο φράγμα Μπραμιανών, επιβεβαίωσε πως αποτελούν προτεραιότητα για το υπουργείο ενώ επιφυλάχθηκε και για τη συνεργασία με το Υποδομών για το ζήτημα αυτό.  
 
Άννα Στεργίου

-Διαφήμιση-
Delegate