Όφελος για τον αγροτικό πληθυσμό το νέο Leader (CLLD)

Όφελος για τον αγροτικό πληθυσμό το νέο Leader (CLLD) 2014-2020
-Διαφήμιση-
Delegate

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η εκδήλωση διαβούλευσης, που διοργάνωσε ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα, στο πλαίσιο σχεδιασμού του νέου προγράμματος «CLLD (LEADER) 2014-2020 στην Ανατολική Πελοπόννησο», την περασμένη Πέμπτη στην αίθουσα Βουλευτικού Ναυπλίου.

Προτού πάρουν τον λόγο οι παρουσιαστές του προγράμματος, τοποθετήθηκε ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, ο οποίος τόνισε τη σημαντικότητα των προγραμμάτων Leader στην προοπτική της οικονομικής ενίσχυσης του αγροτικού πληθυσμού και στη δημιουργία νέων δρόμων ανάπτυξης. Όπως τόνισαν οι παρουσιαστές του προγράμματος που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Πάρνωνα, το «CLLD», από τα αρχικά του «COMMUNITY – LED LOCAL DEVELOPMENT», δηλαδή, «Τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων», είναι η μέθοδος σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακών στρατηγικών, βασισμένη στην προσέγγιση Leader, η οποία θα εφαρμοστεί για την περίοδο 2014-2020.

Όφελος για τον αγροτικό πληθυσμό το νέο Leader (CLLD)Στελέχη της Αναπτυξιακής Πάρνωνα ΑΕ παρουσίασαν το πρόγραμμα CLLD στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα (στόχοι, μέτρα, δράσεις ιδιωτικού και δημόσιου χαρακτήρα, επιλέξιμες δαπάνες κ.λπ.) και την πρόταση του τοπικού προγράμματος που σχεδιάζεται για την Ανατολική Πελοπόννησο.

Η εκδήλωση είχε στόχο την ευρεία δημοσιοποίηση του προγράμματος, την υποβολή προτάσεων, απόψεων, ιδεών, καθώς και την καταγραφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος στις περιοχές που σχεδιάζεται το νέο πρόγραμμα Leader (CLLD 2014-2020).

Γιώργος Αργυρίου