Ένα μικρό χωριό

γράφει ο Δραγάτης

Δράγατης

Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα μικρό χωριό που λεγόταν Αγροτικό Ρεπορτάζ. Χτισμένο στις παρυφές του Δήμου Πρωτογενούς Παραγωγής και λίγο μακρύτερα από τον Δήμο Μεταποίησης Αγροτικών Προϊόντων, κατοικούταν από μερικές δεκάδες συντάκτες. Νέους, παλιούς και wannabe. Σε αυτό το χωριό, γνώριζε καλά ο ένας τον άλλον και ενίοτε δημιουργούνταν παρεξηγήσεις για τα… αποκλειστικά. Όπως και σε άλλα, αντίστοιχα χωριά, άλλων ρεπορτάζ.

  • Κώδικες και δεοντολογίες

Σε αυτό το χωριό –την ιστορία του οποίου σας διηγούμαι– οι κάτοικοι εργαζόντουσαν σε διάφορες εφημερίδες, περιοδικά και άλλα ΜΜΕ. Άλλα παλιά και άλλα νεότερα. Όταν κάποιος είχε ένα θέμα και το έβγαζε πρώτος, συνήθως οι υπόλοιποι το αναπαρήγαγαν με αναφορά στην πηγή. Όπως προστάζει η δεοντολογία. Όμως, το τελευταίο διάστημα, κάποιοι άρχισαν να ξεχνούν τους κώδικες και τις δεοντολογίες.

  • Αποκλειστικό;

Έτσι, μετά από δύο εβδομάδες, παλαιά μέσα εμφάνιζαν ως αποκλειστικό ένα ρεπορτάζ που κάποιος άλλος κάτοικος του χωριού είχε παρουσιάσει πρώτος δεκατέσσερις μέρες πριν. Ξέχασα να σας πω, ότι στο μικρό αυτό χωριό, που λέγεται Αγροτικό Ρεπορτάζ, αυτά δεν γίνονται πρώτη φορά. Έχουν ξαναγίνει και κάτι μου λέει ότι θα ξαναγίνουν.

  • Not bad

Ο δραγάτης, όμως, θα είναι εδώ, ώστε να επισημαίνει τα κακώς κείμενα. Έχει συμβουλευτικό ρόλο ο δραγάτης. Τα κατασταλτικά μέτρα τα αφήνει σε άλλους. Καλή νέα εβδομάδα να έχουμε. Τρέχω να μελετήσω το ν/σ για τους συνεταιρισμούς. Από το λίγο που είδα, ήταν βελτιωμένο. Not bad!