Αποφασίζουν για παράταση στις εισφορές ΟΓΑ του 2016 υπουργείο Εργασίας και ΕΦΚΑ

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθεί η παράταση στην πληρωμή των εισφορών β’ εξαμήνου του 2016 για τους αγρότες και τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ.

Όπως είναι γνωστό, οι εν λόγω εισφορές θα πρέπει κανονικά να καταβληθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2017. Ωστόσο στο ίδιο διάστημα οι αγρότες-ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώσουν και τις μηνιαίες δόσεις των εισφορών του 2017 προς τον ΕΦΚΑ, κάτι που τους δημιουργεί μια υπέρμετρη σωρευτική επιβάρυνση.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως είχε προαναγγείλει και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, εξετάζεται να δοθεί παράταση στην προθεσμία, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει οριστικοποιηθεί κάποια ημερομηνία.

Στο τραπέζι υπάρχει πρόταση να δοθεί στους αγρότες περιθώριο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους ή, εναλλακτικά, εντός του β’ εξαμήνου (π.χ. Σεπτέμβριος ή Οκτώβριος).

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να παρθούν εντός των επόμενων εβδομάδων, αφού πρώτα αξιολογηθούν η πορεία και η εισπραξιμότητα των εισφορών του τρέχοντος έτους από τον ΕΦΚΑ.