Αυστραλία: Καταναλωτική οργάνωση οδηγεί στα δικαστήρια εταιρεία τροφίμων

Heinz_Shredz

Τι και αν στην ετικέτα του το προϊόν Heinz έγραφε πως είναι υγιεινό και κατάλληλο για παιδιά, η Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών είχε διαφορετική γνώμη και επιβεβαιώθηκε. Η εταιρεία τροφίμων του προϊόντος οδηγήθηκε στα δικαστήρια, αφού η Αυστραλιανή Επιτροπή είχε κινήσει τις διαδικασίες για ψευδείς πληροφορίες στην ετικέτα του. Το εν λόγω προϊόν ήταν σνακ φρούτων, με την ονομασία Heinz Little Kids Shredz, και στόχευε στα παιδιά ηλικίας 1-3 ετών.

Στη συσκευασία του προϊόντος αναγραφόταν πως περιλαμβάνει 99% φρούτα και λαχανικά, ωστόσο, η διατροφολόγος Leanne Elliston ανέφερε ότι, «ενώ το προϊόν περιέχει τεχνικά 99% φρούτα και λαχανικά, τα προϊόντα αυτά συμπεριελήφθησαν σε μορφή πουρέ, συμπυκνώματος και πάστας. Το συμπύκνωμα φρούτων, η πάστα και ο πολτός είναι φτιαγμένα από φρούτα, αλλά λείπει το περιεχόμενο σε νερό, που σημαίνει ότι το μόνο που απομένει είναι η ζάχαρη.

Επίσης, οι διατροφικές πληροφορίες στη συσκευασία έδειξαν ότι το προϊόν περιείχε 68,7g ζάχαρης ανά 100g, τη στιγμή που ένα αντίστοιχο σνακ για ενήλικες έχει 48,9g ζάχαρης ανά 100g.