Β. Κεγκέρογλου: Το ΥπAAT εξαιρεί την σουλτανίνα από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις

Β. Κεγκέρογλου: Το ΥπAAT εξαιρεί την σουλτανίνα από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις

Με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου καταγγέλλει την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για εξαίρεση της «Σουλτανίνας» από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης και αίτησης κατάθεσης εγγράφων έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γνωστοποίησε στις υπηρεσίες της Ε.Ε τα προϊόντα των συνδεδεμένων ενισχύσεων, όπως θα ισχύσουν από το 2017 και μετά.

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώνουμε ότι έχει εξαιρεθεί από την πρόταση για συνδεδεμένες ενισχύσεις η «Σουλτανίνα», η σταφίδα που παράγεται στη Κρήτη και μάλιστα είναι προϊόν Π.Ο.Π.

Επειδή τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η επιλογή να ενταχθεί μόνο η κορινθιακή σταφίδα δεν είναι αποτέλεσμα μια επιστημονικής μελέτης ή μιας εισήγησης των αρμόδιων υπηρεσιών αλλά απαίτηση των Βουλευτών Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

  • Ποιοι είναι οι λόγοι αποκλεισμού της σουλτανίνας από το καθεστώς συνδεδεμένων ενισχύσεων;
  • Δεν υπήρχαν ανάλογες εισηγήσεις από τους Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης;
  • Προτίθεστε να αναθεωρήσετε την απόφαση σας και να συμπεριλάβετε την σταφίδα της Κρήτης στις συνδεδεμένες ενισχύσεις;

Και παρακαλώ να καταθέσετε για την ενημέρωση της Βουλής:

Τις εισηγήσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων και κάθε σχετικό έγγραφο.».