Εξέλεξε διαχειριστική επιτροπή η Ομάδα Οσπρίων των Λαρισαίων

Εξέλεξε διαχειριστική επιτροπή η Ομάδα Οσπρίων των Λαρισαίων

Στην εκλογή διαχειριστικής επιτροπής και την κατάρτιση εσωτερικού κανονισμού ο οποίος υπογράφηκε από τα μέλη της προχώρησε η Γενική Συνέλευση της Ομάδας Παραγωγών Οσπρίων του Αγροτικού Συνεταιρισμού (Α.Σ.) Λαρισαίων Αγροτών που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ακολούθησε συζήτηση-ενημέρωση από τον τεχνικό σύμβουλο του Α.Σ., κ. Καραστέργιο Ιωάννη για το νέο Νόμο περί Συνεταιρισμών που θα καταθέσει η Πολιτεία και αφορά άμεσα τις εν ενεργεία Ο.Π. αλλά και αυτές που θα ακολουθήσουν.

Επίσης δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες για την προετοιμασία και την φυτοπροστασία των καλλιεργειών που προηγήθηκαν  (φακές, ρεβίθια, φάβα), για τις απαραίτητες ενέργειες του επόμενου διαστήματος καθώς και για την προετοιμασία των στρεμμάτων για την καλλιέργεια φασολιού.

Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Α.Σ. κ. Σιδερόπουλος Χρήστος και τα μέλη της Ο.Π. Οσπρίων όπου  έγινε συζήτηση για τη λειτουργεία του Α.Σ. και την αυτόνομη διαχείριση της Ο.Π. Οσπρίων.

Δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινήσεις για το καταστατικό όπως και για τον εσωτερικό κανονισμό που πλέον αφορά την αυτόνομη λειτουργεία, τη διαχείριση της Ο.Π. και την προετοιμασία φακέλου.

Στη συνέχεια η Γενική Συνέλευση προχώρησε στη διαδικασία εκλογής τριμελούς διαχειριστικής επιτροπής, για τα επόμενα δύο χρόνια, έτσι ώστε να εκτελέσει τις απαραίτητες διαδικασίες που χρειάζονται για την πορεία της Ο.Π.

Η επιτροπή απαρτίζεται από τους Απόστολο Δημητριάδη, Νικόλαο Νούλα και Βασίλη Κουρεούδη.

Κλείνοντας ο πρόεδρος, Χρήστος Σιδερόπουλος τόνισε ότι ο Α.Σ. είναι ανοιχτός και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους αγρότες που θέλουν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια οσπρίων και όχι μόνο.

Ήδη υπάρχει Ο.Π. Τομάτας η οποία τον προηγούμενο χρόνο λειτούργησε με επιτυχία. Σε εξέλιξη βρίσκεται  η έναρξη Ο.Π. Λαχανικών – Κηπευτικών.