Επιστρέφουν οι νέοι στην Ιταλική γεωργία

Αποκλειστική δήλωση του γενικού γραμματέα της οργάνωσης των νέων αγροτών της Coldiretti, Carmelo Troccoli

Τον τελευταίο χρόνο η απασχόληση των νέων στη γεωργία αυξήθηκε κατά 8% ενώ προβλέπεται πως τα επόμενα χρόνια θα εγκατασταθούν άλλοι 20 χιλιάδες νέοι.

Η οργάνωση των νέων αγροτών της Coldiretti, της πιο πολυμελούς αγροτικής οργάνωσης της ΕΕ, στηρίζει πολύπλευρα αυτή την τάση. Ένα καινούργιο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης προωθείται από την Coldiretti με συγκεκριμένες δράσεις για την επιστροφή των νέων στην ύπαιθρο, οι οποίες θα στηριχθούν με 100 εκατομμύρια ευρώ.

Αρχικά λειτουργεί πλατφόρμα για τους νέους και τους επιτρέπει να επικοινωνούν με όποιον εκπαιδευτή βρίσκεται πιο κοντά τους για να μάθουν πληροφορίες για τα στάδια σύστασης και ανάπτυξης μιας αγροτικής εκμετάλλευσης.

Επιστρέφουν οι νέοι  στην Ιταλική γεωργίαΕπιπλέον, παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης και ενημέρωσης στα μέλη της. Επίσης, η οργάνωση δουλεύει για την προώθηση της καινοτομίας στη γεωργία και βραβεύει τους νέους με τις πιο καινοτόμες ιδέες, μέσω του διαγωνισμού Oscar Green. Όπως τονίζει στην «Ύπαιθρο Χώρα» ο γενικός γραμματέας της Coldiretti, Carmelo Troccoli, «η ικανότητα των νέων να χρησιμοποιούν καινούργιες πρακτικές αλλάζει τη δυναμική της γεωργίας και την μετατρέπει σε έναν τομέα ιδιαίτερα δυναμικό» συμπληρώνοντας ότι «η γεωργία πρέπει να επικεντρωθεί σε καινούργιες πολιτικές που θα παρέχουν στους νέους καινοτομίες, πρόσβαση σε πιστώσεις και νέα εργαλεία διείσδυσης σε καινούργιες αγορές».

Βικτωρία Αποστολοπούλου