Το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής βιολογικής σοκολάτας

Η εταιρεία «Κοχύλι» της οικογένειας Κόλλια προσφέρει ένα μοναδικό προϊόν

Το μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής βιολογικής σοκολάτας

«Η τροφή σου το φάρμακο σου και το φάρμακο σου η τροφή σου», συνήθιζε να λέει ο Ιπποκράτης και κανείς δεν θα φανταζόταν πως μια μέρα η σοκολάτα θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει αυτή την πρόταση.

Μια τέτοια χειροποίητη, βιολογική, με υπέροχη γεύση και διατροφική αξία σοκολάτα «γεννιέται» κάθε μέρα στο Λουτράκι, στο μοναδικό εργοστάσιο παραγωγής βιολογικής σοκολάτας στην Ελλάδα από την οικογένεια Κόλλια.

Λόγω της πολυετούς εμπειρίας της στον χώρο της ζαχαροπλαστικής, γνωρίζει πώς να προσφέρει στον κόσμο προϊόντα που την κάνουν να ξεχωρίζει από όλους τους άλλους. Το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα της παραγωγής βιολογικής σοκολάτας της οικογένειας Κόλλια είναι η σειρά «Καλλίστη».

Πρόκειται για μια μοντέρνα σειρά προϊόντων, με πρωτότυπες συσκευασίες και καινοτόμες συνταγές που, όπως αναφέρει η οικογένεια Κόλλια, δημιουργήθηκε για την ανάγκη εξαγωγών και αγαπήθηκε πολύ και εγχώρια. «Επιλέγουμε ποικιλίες κακάο που δεν είναι ευρέως διαδεδομένες. Η Forastero είναι η πιο γνωστή, που χρησιμοποιούν οι περισσότερες σοκολατοβιομηχανίες. Εμείς εισάγουμε δύο άλλες ποικιλίες κακάο (Criollo από Δομινικανή Δημοκρατία,  Βιο & Trinitario από την Γκάνα), οι οποίες μας επιτρέπουν να διαφοροποιούμαστε στην ποιότητα και, φυσικά, στη γεύση», αναφέρουν τα μέλη της οικογένειας.

Όπως αποκαλύπτουν, η απόφαση για την παραγωγή βιολογικής σοκολάτας ξεκίνησε όταν ανακάλυψαν τα οφέλη της κατανάλωσης τροφίμων χωρίς την παρουσία φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων. «Ελληνική βιολογική σοκολάτα δεν υπήρχε στην αγορά και, αναγνωρίζοντας αυτή την έλλειψη, έχοντας πάντα στόχο την ποιότητα και τη γνώση για τα οφέλη των βιολογικών προϊόντων, αποφασίσαμε να την παράγουμε οι ίδιοι», αναφέρουν.

Οι βιολογικές σοκολάτες της σειράς «Καλλίστη» «φτιάχνονται με μεράκι, αγάπη και πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις, για τις οποίες ελεγχόμαστε και πιστοποιούμαστε από την TUV Hellas. Είναι πολύ υψηλής ποιότητας (κουβερτούρα), με υπέροχες γεύσεις Ελλάδας (μαστίχα Χίου, λεβάντα, πορτοκάλι) και εμπλουτισμένες με υπερ-τροφές (superfoods goji berry, chia seeds)», αναφέρουν.

Η καινοτομία, όμως, της οικογένειας δεν σταματά εκεί. «Μας αρέσουν οι καινοτομίες και πάντα ερευνούμε προς αυτή την κατεύθυνση. Μέσα από αυτήν τη διερεύνηση προέκυψαν και οι χυμοί και οι μαρμελάδες χωρίς ζάχαρη, με στέβια. Ικανοποιούμε ανθρώπους που ακολουθούν μια ιδιαίτερη διατροφή, χαμηλής κατανάλωσης ζάχαρης. Επίσης, έχουμε παράγει χυμό χωρίς καθόλου γλυκαντικά, μόνο με τα φυσικά σάκχαρα των φρούτων.

Το εργοστάσιο

Το εργοστάσιο παραγωγής βιολογικής σοκολάτας στο Λουτράκι είναι το μοναδικό που υπάρχει στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει η οικογένεια «είναι δύσκολο να ασχοληθεί κάποιος με τη βιολογική παραγωγή. Απαιτεί πολλή προσοχή, σωστή συνεργασία και απόλυτη οργάνωση. Το εργοστάσιο ελέγχεται κάθε χρόνο από την εταιρεία πιστοποίησης βιολογικών προϊόντων TUV Hellas και τηρεί αρχεία ISO22000». Η οικογένεια εξάγει τα προϊόντα της και σε αρκετές χώρες ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων, όπως αναφέρουν, είναι «η Κύπρος, η Αγγλία, η Δανία και η Γερμανία. Στοχεύουμε πάντα στο άνοιγμα αγορών στο εξωτερικό παρά όλα τα εμπόδια που προκύπτουν σε αυτόν τον τομέα».