Ημαθία: Ενισχύεται το μπλόκο της Κουλούρας

Δυναμική κινητοποίηση απέναντι στη βαριά φορολογία

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τα μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα - Ζητούν τετραμερή συνάντηση

Αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο ο αριθμός των τρακτέρ και των αγροτικών που εδώ και τρεις μέρες έχουν παραταχθεί στον κόμβο της Κουλούρας. Όλα δείχνουν πως κτηνοτρόφοι και αγρότες της Ημαθίας προετοιμάζονται για “πληρωμένη απάντηση” στην βαριά φορολογία που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, επισήμανε ότι εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να οριστικοποιηθεί συνάντηση που ζήτησαν για την προσεχή Δευτέρα με τον υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό για θέματα εσόδων στο υπουργείο Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Στο μεταξύ, σε ευρεία συνάντηση που έγινε στην Έδεσσα εν όψει της διαβούλευσης του νομοσχεδίου για την αγροτική ανάπτυξη, τόσο ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, όσο και δήμαρχοι διαφόρων περιοχών της περιοχής, εξέφρασαν τη στήριξη και συμπαράστασή τους στις θέσεις που εκφράζουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα.

Η πλευρά της Παναγροτικής Αγροτικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), αποφάσισε κινητοποιήσεις και μπλόκα στους δρόμους, αλλά όχι άμεσα, σε κάθε περίπτωση, όμως, πριν από τα Χριστούγεννα.

Η απόφαση για μετάθεση των αντιδράσεων προς τα πίσω χρονικά συνδέεται και με το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτή την περίοδο, οι περισσότερες αγροτικές εργασίες και ελάχιστοι αγρότες θα μπορούσαν να αφήσουν το χωράφι για τo μπλόκο.