Και το μέλι έχει τη γιορτή του: 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

7ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Και το μέλι έχει τη γιορτή του: 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Θρεπτικό, ιαματικό, γευστικό, τονωτικό: Το μέλι ήταν από την αρχαιότητα και παραμένει ως  σήμερα ένα προϊόν-σύμβολο της παραγωγής, του πολιτισμού, και της διατροφής των Ελλήνων. Ένα προϊόν που η πλούσια ελληνική χλωρίδα, σε συνεργασία με τη μελισσοκομική τέχνη των παραγωγών, το έχει καταστήσει από τα καλύτερα -αν όχι το καλύτερο- διεθνώς.

Έτσι το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, που θα ανοίξει τις πύλες του την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, θα είναι μια “γλυκιά” ευκαιρία για πάνω από 150 μικρούς παραγωγούς να παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Και για τους επισκέπτες να γευτούν το προϊόν τους.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, αποτελεί την μεγαλύτερη και σημαντικότερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκειά του οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για τα προϊόντα της μέλισσας, να ακούσουν τις απόψεις των ειδικών, να τα δοκιμάσουν, αλλά και να αγοράσουν απευθείας από τον παραγωγό αγνά προϊόντα.

Στόχος είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού µελιού, κυρίως των μικρών παραγωγών, και των προϊόντων κυψέλης, στο καταναλωτικό και στο εμπορικό κοινό, όπως και στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης. Επιπλέον το Φεστιβάλ αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τη σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Και το μέλι έχει τη γιορτή τουΗ Έκθεση επίσης, που διοργανώνεται στο πλαίσιο του  Φεστιβάλ, αποτελεί τον τόπο συνάντησης, επιμόρφωσης και πληροφόρησης όλων των εμπλεκόμενων στο μελισσοκομικό τομέα. Όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις στον τοµέα της παραγωγής, των μηχανημάτων, του εξοπλισμού, των νέων τεχνολογιών, της νέας νομοθεσίας, της τυποποίησης, της προώθησης, της υγιεινής και της ασφάλειας του µελιού.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί επίσης το 5ο Πανελλήνιο Μελισσοκομικό Συνέδριο με τη συνεργασία των φορέων του κλάδου, καθώς και μια σειρά από επιστημονικές ημερίδες.

Το Φεστιβάλ έχει πλέον καταστεί ο σημαντικότερος θεσμός στον τομέα του, και είναι ενδεικτικό ότι η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τους 80.000 επισκέπτες τα τελευταία 6 χρόνια. Ο εκθεσιακός χώρος καλύπτει 2.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ εφέτος έχουν προγραμματιστεί καινούργιες δράσεις και καινοτομίες. Και τέλος, η διαφημιστική καμπάνια που έχει προγραμματιστεί, και η ευρεία  παρουσίαση σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλήνιας εμβέλειας, ραδιόφωνο, τύπο, περιοδικά και διαδίκτυο, αποτελούν ένα άλμα στην ανάδειξη του Φεστιβάλ σε κορυφαία εκδήλωση του κλάδου.

Για περισσότερες πληροφορίες και τη συμμετοχή σας στο φεστιβάλ μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη της διοργάνωσης Ειρήνη Ψαχούλια στα τηλέφωνα 210-3610265 και 6974305957 και τη Καραγιάννη Χριστίνα στα τηλέφωνα 210-3622205 και 6981313209, ή μέσω e-mail στο [email protected].