Κατάθεση αιτήσεων για τους πληγέντες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα στον δήμο Κατερίνης

Αύριο η καταβολή των ενισχύσεων του ΕΛΓΑ προς τους πλημμυροπαθείς αγρότες

Να καταθέσουν αιτήσεις αποζημίωσης, καλούνται οι πληγέντες του δήμου Κατερίνης των οποίων οι κατοικίες, είτε η κτιριακή εγκαταστάση, είτε η οικοσκευή, υπέστησαν ζημιές από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ο δήμος Κατερίνης, με ανακοίνωσή του, ενημερώνει ότι οι αιτήσεις αφορούν αποκλειστικά το κτίριο που καλύπτει ανάγκες διαβίωσης και το σύνολο της οικοσκευής. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, έως την 1η Δεκεμβρίου 2017.

Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι: αίτηση (συμπληρώνεται στον δήμο Κατερίνης), στοιχεία απόδειξης ότι η πληγείσα κατοικία είναι η κύρια κατοικία του αιτούντος, ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη, (συμβόλαιο ιδιοκτησίας, ή μισθωτήριο συμβόλαιο, ή ένορκη βεβαίωση, ή αντίγραφα λογαριασμών ΔΕΚΟ, κ.α.), αντίγραφο φορολογικής δήλωσης, ή υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη από την οικεία Εφορία, όπου θα δηλώνει ότι δεν υπόκειται σε υποχρέωση φορολογικής δήλωσης και αντίγραφο εντύπου Ε9.

Επίσης, σε περίπτωση που οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι περισσότεροι του ενός, λόγω συνιδιοκτησίας ή συγκατοίκησης, η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε έναν εξ αυτών, κατόπιν εξουσιοδότησης, που θα του παρέχουν οι υπόλοιποι.

ΑΠΕ ΜΠΕ