Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα (video)

Το ypaithros.gr θα καλύπτει την κινητοποίηση καθ’ όλη την διάρκεια τη ημέρες με εκτενή ρεπορτάζ.

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των αγροτών στο Σύνταγμα

13:49 Σοβαρότατη επώνυμη καταγγελία: «Οι αστυνομικοί μας απείλησαν με όπλα»!

13:26 Η στιγμή που τα ΜΑΤ χτύπησαν απρόκλητα τους αγρότες

11:38 H «Ύπαιθρος Χώρα» και το ypaithros.gr στο πλευρό των αγροτών που διαδηλώνουν στην Αθήνα!

Από τις 8:30 το πρωί συγκεντρώνονται οι αγρότες στο Σύνταγμα που καταφθάνουν από κάθε γωνιά της χώρας έτοιμοι να διαδηλώσουν για τα αιτήματά τους. Όλα δείχνουν ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί ίσως η μαζικότερη αγροτική διαμαρτυρία που έχει πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα τα τελευταία χρόνια… Το ypaithros.gr θα καλύπτει την κινητοποίηση καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρες με εκτενή ρεπορτάζ.

Μετά την αρχική συνάντηση των αγροτών μπροστά στον μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτηστις 9:35 οι αγρότες κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Συντάγματος. Την ίδια στιγμή στην Πλατεία Βάθης έχουν συγκεντρωθεί και διαδηλώνουν οι παραγωγοί πωλητές των λαϊκών αγορών. 
Οι αγρότες προσπαθούν να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος με τα λεωφορεία τους, ωστόσο με τις εντολές της Αστυνομίας. Μεταξύ άλλων αντιπροσωπεία τους, θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και στη Βουλή, για να παραδοθεί σε πολιτική ηγεσία και βουλευτές, το πλαίσιο των αιτημάτων με αιχμές τη φορολογία και το ασφλιστικό.

Στο συλλαλητήριο των αγροτών θα λάβουν μέρος επίσης η Πανελλαδική Ομοσπονδία Παραγωγών Αγροτικών Προιόντων Λαϊκών Αγορών, η προσυγκέντρωση των οποίων θα γίνει στις 9 το πρωί στην Πλατεία Βάθη έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Κάνιγγος στις 10 το πρωί.