Παγκόσμια κινητοποίηση για την κλιματική αλλαγή

Εκατομμύρια κόσμου δίνουν το «παρών» για την κλιματική αλλαγή

Διάσκεψη για το Κλίμα, Παρίσι

Τις εργασίες της ξεκινάει τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στο Παρίσι, υπό το βάρος του πρόσφατου τρομοκρατικού χτυπήματος, η Παγκόσμια Διάσκεψη για το Κλίμα. Το βροντερό «παρών» σκοπεύουν να δώσουν, μια ημέρα νωρίτερα, εκατομμύρια πολίτες σε 130 χώρες, συμμετέχοντας σε δράσεις με σκοπό να στείλουν μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες υπέρ της λήψης πραγματικών μέτρων για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής.

Στην Ελλάδα, το Avaaz και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace και WWF Ελλάς καλούν τον κόσμο στις 12.00 στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και στη συνέχεια σε πορεία προς τη Βουλή, συμμετέχοντας στην παγκόσμια κινητοποίηση.

«Υπό το φως της διάσκεψης του Παρισιού, που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες, καλούμε την κυβέρνηση να στηρίξει μία παγκόσμια συμφωνία για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και στροφή στην καθαρή ενέργεια για όλους. Καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σχετική ομιλία κατά την ημέρα έναρξης των εργασιών της διάσκεψης, να σταθεί στο ύψος της ιστορικής περίστασης και να ανακοινώσει γενναίες πολιτικές πρωτοβουλίες για τη χώρα μας», αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση Avaaz, Greenpeace και WWF.

Το πρόγραμμα

10:30 – 12:00 «Ζωγραφίζουμε για το Κλίμα» και άλλες συμμετοχικές δράσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά

12:00 – 13:00 «Περπατάμε για το κλίμα» μέχρι τη Βουλή μέσα από τα όμορφα στενά της Πλάκας – Σημείο συγκέντρωσης Διονυσίου Αρεοπαγίτου μπροστά στην είσοδο του Μουσείου Ακρόπολης

13:00 – 14:00 Μουσικά και χορευτικά δρώμενα στην Πλατεία Συντάγματος.