Παραιτήθηκαν Πεβερέτος – Μπαρλιάς από το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ

Παραιτήθηκαν Πεβερέτος - Μπαρλιάς από το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ypaithros.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), Παναγιώτης Πεβερέτος και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κορινθίας, Χρήστος Μπαρλιάς υπέβαλαν σήμερα την παραίτηση τους από το Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η παραίτηση έγινε μετά την άρνηση του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ και τις πλειοψηφίας του Δ.Σ. να συζητήσουν έστω την πρόταση που έκανε ο κ. Πεβερέτος για την συζήτηση και τη λήψη απόφασης για καθορισμό Γενικής Συνέλευσης (ΓΣ). Το παραπάνω χαρακτηρίστηκε αντιδημοκρατικό από τον Πρόεδρο του ΣΕΚ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Τις επόμενες ώρες οι κ.κ. Χρήστος Μπαρλιάς και Παναγιώτης Πεβερέτος πρόκειται να προσκομίσουν σε ανακοίνωσή τους αναλυτικά τους λόγους της παραίτησης τους.

Να σημειωθεί ότι πριν από 15 ημέρες υπέβαλε την παραίτησή του και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστος Τσιχήτας. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω της ιστοσελίδας της ΕΑΣΘ η παραίτηση του οφείλεται σε προσωπικούς λόγους.

Η επιστολή Πεβερέτου προς τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ:

Προς τον πρόεδρο του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ
30/3/2016

Κύριε Πρόεδρε,

Η ΠΑΣΕΓΕΣ διέρχεται την κρισιμότερη φάση στην ογδοντάχρονη ιστορία της. Θεωρώ ότι για το τι πρέπει να γίνει, ποια πορεία πρέπει να ακολουθήσει η ΠΑΣΕΓΕΣ, το πλέον αρμόδιο όργανο είναι το ανώτερο σώμα της και αυτό είναι η Γενική Συνέλευση (ΓΣ) των αντιπροσώπων της.

Γι’ αυτό ζητώ την Νόμιμη ένταξη στα θέματα της σημερινής συνεδρίασης του ΔΣ, την συζήτηση και απόφαση του, για ορισμό ημερομηνίας σύγκλησης της ΓΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ με θέμα:

«Η κατάσταση στην ΠΑΣΕΓΕΣ, και αποφάσεις για την πορεία της, το μέλλον της. Εκκαθάριση ή συνέχιση της λειτουργίας της».

Με τιμή

Το μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ
Παναγιώτης Πεβερέτος

Η επιστολή παραίτησης του κυρίου Τσιχήτα:

Θεσσαλονίκη 17  Μαρτίου 2016
Προς:  κ. Τζανέτο Καραμίχα πρόεδρο ΠΑΣΕΓΕΣ
Προς:  Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου ΠΑΣΕΓΕΣ

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να θέσω στην διάθεση σας την παραίτηση μου από μέλος του Δ.Σ της ΠΑΣΕΓΕΣ. Προσωπικοί λόγοι και αυξημένες οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις καθιστούν αδύνατη την συνέχιση της παρουσίας μου στο Διοικητικό συμβούλιο.

Ως εκπρόσωπος των συνεταιρισμών του νομού Θεσσαλονίκης , υπηρέτησα και υπηρετώ το συνεταιριστικό κίνημα εδώ και πολλά χρόνια και αυτό δεσμεύομαι να κάνω και από εδώ και πέρα έχοντας ως γνώμονα την διασφάλιση των συμφερόντων των παραγωγών στην δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε.

Εύχομαι σε όλους σας υγεία και καλή δύναμη στο έργο σας.»

Με εκτίμηση

Τσιχήτας Χρήστος