Προοπτικές για την ελληνική κλωστοϋφαντουργία στη ρωσική αγορά

Συνάντηση Μάρδα με εκπροσώπους του κλάδου

Οι δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης των δράσεων εξωστρέφειας της ελληνικής κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας με εκπροσώπους του κλάδου, παρουσία και του ειδικού συμβούλου του πρωθυπουργού Δημήτρη Βελάνη.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης στις προοπτικές ευρύτερης δραστηριοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων στη ρωσική αγορά, με αφορμή ότι το 2016 έχει επισήμως ανακηρυχθεί σε «Έτος Ελλάδας» στη Ρωσία και «Έτος Ρωσίας» στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα όπως η δυνατότητα συμμετοχής ελληνικών επιχειρήσεων σε διεθνείς εκθέσεις στη Ρωσία, η διοργάνωση μέσω των δομών του υπουργείου Εξωτερικών επιχειρηματικών επισκέψεων/συναντήσεων με ρωσικές επιχειρήσεις και φορείς, καθώς και η οργάνωση ειδικών γι’ αυτό το σκοπό (ad hoc) συναντήσεων με ομόλογους φορείς της ρωσικής αγοράς.

Επίσης, στο πλαίσιο ανάπτυξης της διαπεριφερειακής συνεργασίας, αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν οι δυνατότητες ευρύτερης υποστήριξης των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές.