Προστασία του αγροτικού τομέα ζήτησε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γεώργιος Παυλίδης

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Γεώργιος Παυλίδης, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ,

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γεώργιος Παυλίδης, συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΠΕ, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής των Οργανώσεων των Αγροτών – Κτηνοτρόφων και Αλιέων της Χώρας, όπου κατέθεσε τις εξής θέσεις:

Ο αγροτικός τομέας είναι τομέας που πρέπει να προστατευθεί γιατί παρέχει δια της παραγωγής του υψηλή προστιθέμενη αξία στους υπόλοιπους τομείς και δημιουργεί μεγάλο αριθμό νέων θέσεων απασχόλησης.

Η υψηλή φορολόγηση χωρίς να ληφθεί υπόψη η συνεισφορά στην εθνική οικονομία, οι κοινωνικές διαστάσεις, οι ιδιαιτερότητες και επισφαλείς συνθήκες παραγωγής χαμηλού εισοδήματος, μπορεί να οδηγήσει σε αποδόμηση του αγροτικού τομέα με πολλαπλές αρνητικές συνέπειες όχι μόνο για τους αγρότες αλλά και για το σύνολο της Χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να συνυπολογιστεί ως δαπάνη η προσωπική εργασία και να υπάρξει φορολόγηση στους πραγματικά έχοντες υψηλά εισοδήματα και όχι ισοπεδωτική. Με το σκεπτικό αυτό συμπαραστεκόμαστε στις κινητοποιήσεις των αγροτών – κτηνοτρόφων για τα θέματα φορολόγησής των έξω από τα θεμιτά όρια.

Πλέον αυτών, πρόσθεσε απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής των Οργανώσεων των Αγροτών – Κτηνοτρόφων και Αλιέων, ότι πρέπει να αναδιαρθρωθεί ο αγροτικός τομέας πάνω σε νέες δικτυώσεις, βάσεις και νέες δομές όρους αυστηρά αγροτικής διαχείρισης, χωρίς κρατικούς και κομματικούς παρεμβατισμούς, με κριτήριο το κέρδος και το συμφέρον των αγροτών και ισχυρή στήριξη από την πλευρά της πολιτείας.

Για τους βοσκοτόπους, εξέφρασε επιφυλάξεις αλλά και την ανησυχία του ότι δεν πρέπει να υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανά τη Χώρα και τέλος, για τις ζωονόσους ότι δεν μπορεί να αφήνει αδιάφορο για το σύνολο του αγροδιατροφικού τομέα της Χώρας αυτό που συμβαίνει, να επωμιζόμαστε το βάρος της ανάσχεσης των ζωονόσων για όλη τη Χώρα με δικές μας προσπάθειες και δαπάνες.