Συμβολικό μπλόκο στα Φάρσαλα – προγραμματίζονται νέες κινητοποιήσεις

Αύριο το μεσημέρι η συνάντηση για τον συντονισμό τους

Σε συμβολικό αποκλεισμό των Φαρσάλων, ο οποίος κράτησε περίπου μισή ώρα, προέβησαν σήμερα το μεσημέρι οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής. Μια εξέλιξη που έρχεται ως λογική συνέχεια των χθεσινών εξαγγελιών των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας περί κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους. Την πρόθεση αυτή είχαν εκφράσει οι εκπρόσωποί τους, ακολούθως της συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, στην Αθήνα.

Οι αγρότες μπλόκαραν με τα τρακτέρ τους τις εισόδους της πόλης των Φαρσάλων, θέλοντας να περάσουν μήνυμα δυσφορίας απέναντι στην άκαμπτη στάση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίος, όπως υποστήριξε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, δεν δέχθηκε κανένα από τα αιτήματά τους. Δεν μένουν, όμως, μόνο σε δράσεις προειδοποιητικού χαρακτήρα, μιας και η προτροπή προς τον αγροτικό κόσμο της χώρας είναι σαφής: Να στήσει μπλόκα παντού, προκειμένου να μην περάσουν τα καταστροφικά -όπως τα χαρακτηρίζουν- μέτρα της κυβέρνησης.

Μεγαλύτερες κινητοποιήσεις, λοιπόν, βρίσκονται στα σκαριά, με την αυριανή σύσκεψη πανελλαδικής κλίμακας, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο του Παλαμά Καρδίτσας, να προμηνύει σημαντικές εξελίξεις.

Επιμέλεια: Νίκος Γαργαλάκος