Συνάντηση Μπόλαρη με τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας

Σε πρώτο πλάνο οι συνέργειες Ελλάδος και Κύπρου για εξωστρέφεια και από κοινού επιχειρηματικές πρωτοβουλίες

Μπόλαρης - Κύπρου

Συνάντηση με τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κυριάκο Κενεβέζο, είχε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης. Το ενδιαφέρον της συζήτησης επεκτάθηκε σε διάφορα επίκαιρα ζητήματα που σχετίζονται άμεσα με τον αγροτικό τομέα, την προώθηση της εξωστρέφειας και της επιχειρηματικότητας, όπου υπήρξε και προαναγγελία συνεργασιών, ενώ πραγματοποιήθηκε και ενημέρωση για το θέμα του Κυπριακού.

Συγκεκριμένα, ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε ενημερωτικά στις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν την πορεία του Κυπριακού και υπογράμμισε τη σθεναρή διεθνή στάση του ΥΠΕΞ της Ελλάδας, με πρόταξη της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και τερματισμού του καθεστώτος των εγγυήσεων.

Κεντρικό άξονα της συνάντησης αποτέλεσε η συζήτηση για το ισοζύγιο εξαγωγών του αγροτοδιατροφικού τομέα και τις υπάρχουσες δυνατότητες αύξησης των εξαγωγών – εισαγωγών προϊόντων τόσο από τον αγροτικό, όσο και από τον κτηνοτροφικό τομέα.

Οι δυνατότητες αξιοποίησης της εμπειρίας, της έρευνας και της καινοτομίας στον αγροτοδιατροφικό τομέα, οι συνέργειες Ελλάδος και Κύπρου στη διεθνή προβολή και εξωστρέφεια, καθώς και η δυνατότητα από κοινού επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ελλαδικών και κυπριακών επιχειρήσεων είναι τα σημεία για τα οποία συμφωνήθηκε περαιτέρω εμβάθυνση, με συνεργασία των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδας – Κύπρου.

Ο πρέσβης προσκάλεσε τον αναπληρωτή υπουργό, κ. Μπόλαρη, σε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κάτι που, όπως επεσήμανε “θα δώσει την ευκαιρία για επί τόπου διερεύνηση επιπρόσθετων τρόπων συνεργασίας και θα ενδυναμώσει την ήδη στενή συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου”.

Επιμέλεια: Νίκος Γαργαλάκος