Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροκτηνοτρόφων: Στις 8/1 αποφασίζουν κινητοποιήσεις και νέο συλλαλητήριο στην Αθήνα

Πανελλήνια συντονιστική επιτροπή αγροτών

Την απόφαση να συναντηθούν ξανά στις 8 Ιανουαρίου (στην Αθήνα) ώστε να διαμορφώσουν την πορεία των κινητοποιήσεων τους έλαβαν την Τρίτη 8/12 – αργά το απόγευμα – τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αγροκτηνοτρόφων και Αλιέων. Μάλιστα την ημερομηνία εκείνη πρόκειται – σύμφωνα με όσα ανέφεραν – να αποφασίσουν ακόμα και για νέο συλλαλητήριο στην Πρωτεύουσα.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών στην Αθήνα στο Περιστέρι. Αυτό που επισημάνθηκε είναι να διατηρηθεί ο ενωτικός χαρακτήρας των μέχρι σήμερα κινητοποιήσεων. Παράλληλα, διατυπώθηκαν διάφορες προτάσεις ως προς την μορφή που μπορούν να έχουν οι κινητοποιήσεις και συμφώνησαν ότι θα ενταθεί ο αγώνας τους με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων (από αύριο κιόλας). Επιπλόν τονίστηκε ότι έως τις 8 Ιανουαρίου θα λάβουν χώρα ενημερωτικές συναντήσεις σε τοπικό επίπεδο αλλά και τοπικές κινητοποιήσεις όπου αυτές αποφασιστούν.

Μεταξύ των συμμετεχόντων και ομιλητών στην σύσκεψη ήταν οι κ.κ. Πρίαμος Ιερωνυμάκης – Προέδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Κρήτης και πρόεδρος των Αμπελουργών Κρήτης, Γιάννης Παναγής από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή, Παναγιώτης Πεβερέτος – πρόεδρος του ΣΕΚ, Χρήστος Σιδερόπουλος – πρόεδρος της Α.Σ Λαρισαίων Αγροτών, Δημήτρης Καμπούρης – πρόεδρος ΠΕΚ, Ανδρέας Στρατάκης – πρόεδρος ΕΑΣ Ηρακλείου κ.α.

Μετά την συνάντηση η Επιτροπή εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα των Αγροτοκτηνοτρόφων και Αλιέων που συνεδρίασε σήμερα 8 Δεκεμβρίου 2015 στα γραφεία της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών στην Αθήνα, εκπροσώπων των Αγροτικών και Κτηνοτροφικών Φορέων – Οργανώσεων αφού εκτίμησε την κατάσταση μετά την μεγαλειώδη κινητοποίηση στις 18 Νοεμβρίου 2015 στην Αθήνα και αφού διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση αναγκάστηκε να μεταφέρει την κατάθεση των Νομοσχεδίων για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό σε μετέπειτα χρόνο χωρίς όμως να τα αποσύρει.

Επειδή ο Πρωθυπουργός μέχρι σήμερα δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα μας για συνάντηση στην σημερινή συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής αποφασίστηκε να εντείνουμε τον αγώνα μας με πολύμορφες Κινητοποιήσεις σε Τοπικό – Νομαρχιακό – Περιφερειακό Επίπεδο.

Νέα Συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής
για Απόφαση κλιμάκωσης του Αγώνα
την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 στην Αθήνα

Ρεπορτάζ Γεωργία Μπόχτη