Μέτρα για την αιθαλομίχλη στη Θεσσαλονίκη ζητά η «Οικολογία – Αλληλεγγύη»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» για την αιθαλομίχλη στη Θεσσαλονίκη

Τη λήψη των απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης στη Θεσσαλονίκη όταν οι ρύποι ξεπερνούν τα όρια ζητά με νέα ανακοίνωσή της η παράταξη «Οικολογία – Αλληλεγγύη».

Όπως αναφέρει «η δραματική αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ιδιαιτέρως της συγκέντρωσης επικίνδυνων μικροσωματιδίων PM10, που ξεπέρασαν τα όρια επιφυλακής τις τελευταίες ημέρες του 2015, δυστυχώς δεν συνοδεύτηκε από τα απαραίτητα μέτρα. Ούτε καν όταν κατά το διήμερο 28 και 29 Δεκεμβρίου οι συγκεντρώσεις υπερέβησαν κατά πολύ ακόμα και τα όρια επιβολής έκτακτων μέτρων».

Η «Οικολογία – Αλληλεγγύη επισημαίνει ότι «σε ενδεχόμενη νέα επιδείνωση του καιρού, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν θα πρέπει να διστάσουν να ενεργοποιήσουν τον σχεδιασμό έκτακτων μέτρων, που προβλέπουν μεταξύ άλλων κλείσιμο σχολείων και εφαρμογή δακτυλίου στο κέντρο της πόλης, για τον περιορισμό των οχημάτων».

Τον Ιανουάριο του 2014, η «Οικολογία-Αλληλεγγύη» είχε ζητήσει να δημοσιοποιούνται εγκαίρως τα στοιχεία για την περιβαλλοντική ρύπανση σε περιοχές της πόλης και να εφαρμόζονται τα έκτακτα μέτρα που προβλέπει η νομοθεσία όταν οι ρύποι ξεπερνούν τα όρια.