Τουλάχιστον 13 νεκροί από έκρηξη σε λεωφορείο με στρατιώτες στην Καισάρεια

Τουλάχιστον 13 νεκροί από έκρηξη σε λεωφορείο με στρατιώτες στην Καισάρεια
BEST QUALITY AVAILABLE

Τουλάχιστον 13 είναι οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε σε λεωφορείο έξω από το Πανεπιστήμιο Ερσιγές της Καισάρειας στην Τουρκία, και τουλάχιστον 55 οι τραυματίες, μεταδίδει το τουρκικό NTV, που επικαλείται πηγές του στρατού. Από τους τραυματίες οι 12 βρίσκονται στην εντατική. Η κατάσταση της υγείας έξι είναι κρίσιμη, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό των Εσωτερικών, που δηλώνει ότι η Τουρκία θα εκδικηθεί.

Την ώρα της έκρηξης το λεωφορείο βρισκόταν σταματημένο σε κόκκινο φανάρι και μετέφερε στρατιώτες εκτός υπηρεσίας. Ένα αυτοκίνητο φορτωμένο με εκρηκτικά προσέγγισε και εξερράγη, ακριβώς δίπλα στο λεωφορείο.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Βεγίσι Καϊνάκ, είπε ότι η επίθεση μοιάζει πολύ με τη διπλή βομβιστική επίθεση στο στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα, κατά την οποία σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 150.

H έκρηξη είναι πιθανό να πυροδοτήσει θυμό στην Τουρκία που έχει πληγεί από σειρά βομβιστικών επιθέσεων την τελευταία χρονιά. Για κάποιες από αυτές έχουν αναλάβει την ευθύνη κουρδικές οργανώσεις. Για τη συγκεκριμένη επίθεση δεν υπάρχει για την ώρα ανάληψη ευθύνης.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, με ανάρτησή του στο twitter, αναφέρει ότι η Τουρκία θα διπλασιάσει τις προσπάθειες της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. «Θα πολεμήσουμε αυτούς τους δειλούς με εθνική κινητοποίηση», αναφέρει ο υπουργός.

Το νέο χτύπημα έγινε μία εβδομάδα μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση έξω από το γήπεδο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη, κατά την οποία σκοτώθηκαν 44 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 150.

Η Τουρκία δέχεται οργανωμένη επίθεση από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Η Τουρκία δέχεται οργανωμένη επίθεση από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, τονίζοντας ότι “ακραία τρομοκρατική οργάνωση” είναι υπεύθυνη για την επίθεση.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι οι επιθέσεις σχετίζονται με τις εξελίξεις στο Ιράκ και τη Συρία.

 Επτά ύποπτοι έχουν συλληφθεί σχετικά με τη βομβιστική επίθεση

Επτά ύποπτοι έχουν συλληφθεί σε σχέση με την βομβιστική επίθεση κατά του λεωφορείου που μετέφερε στρατιωτικούς στην Καισάρεια, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό των Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ