Τρεις άμεσοι αναπτυξιακοί στόχοι για την Ένωση Κιάτου

Αναγκαία η εκπαίδευση των αγροτών

Τρεις άμεσους στόχους έχει θέσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιάτου για το αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να δημιουργηθούν όλες οι προϋποθέσεις προκειμένου να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο. Το τυποποιητήριο ελαιολάδου, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ σε συνεργασία με τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα και είναι αυτονόητο ότι η υλοποίηση του έργου θα δώσει σημαντικές λύσεις στον συνεταιρισμό.

Παράλληλα, εξελίσσεται η επένδυση με ίδια κεφάλαια για το συσκευαστήριο των οσπρίων στον Φενεό, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε έναν χρόνο και γίνεται σε συνεργασία με την Ομάδα Παραγωγών. Η τρίτη επένδυση, που βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν θα αργήσει να ολοκληρωθεί, είναι το εργαστήριο χημικών αναλύσεων, που είναι επιδοτούμενο 100% και θα στεγάζεται μέσα στις κτηριακές εγκαταστάσεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών.

Το συνεταιριστικό επιχειρείν σε τέλμα
Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, πρόεδρος της ΕΑΣ Κιάτου

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, που έχει στόχο την άμεση ολοκλήρωση όλων των επενδυτικών κινήσεων, επισημαίνει παράλληλα ότι «χρειάζεται άμεσα να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί ένα πλαίσιο υποχρεωτικών και προαιρετικών εκπαιδεύσεων και πιστοποιήσεων των παραγωγών, το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στον εκσυγχρονισμό της γεωργίας μας και προκειμένου να υπάρξει κίνητρο για την εκπαίδευση να είναι μέρος της επιδότησης ή bonus στην επιδότηση». «Έτσι», συνεχίζει ο κ. Παπαβασιλείου, «θα έχουμε αγρότες που θα αγαπούν και θα προστατεύουν το περιβάλλον, προκειμένου να παράγουν ένα ποιοτικό προϊόν, ενώ παράλληλα θα έχουν γνώση μάρκετινγκ, ώστε να αυξηθεί το κέρδος».

Τέλος, τόνισε την ανάγκη να βρεθούν οι ασφαλιστικές δικλείδες, «ώστε να μην πέφτουν οι παραγωγοί θύματα απατεώνων που γυρνούν ανενόχλητοι και βαρούν κανόνια, αφήνοντας απλήρωτους τους παραγωγούς».

Γιώργος Αργυρίου