Τσιοτίνας σε Αποστόλου: Νόμοι όπως ο 4384 απαιτούν τη συναίνεση των συνεταιριστών και διάλογο

Κατάμεστο ήταν το Πνευματικό  κέντρο του Δήμου Τρίπολης  όπου έδωσε το παρών (την Πέμπτη 23/6) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου προκειμένου να ενημερώσει τους αγρότες για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 στην Πελοπόννησο.

Όταν άρχισε ο διάλογος με τους εκπροσώπους φορέων πρώτος πήρε τον λόγο ο Πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Αρκαδίας “Η Ένωση”, Θανάσης Τσιοτίνας που άρχισε να καταγράφει τις αντιρρήσεις του κατά άρθρο για το νέο Νόμο 4384/2016 που αφορά τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, προκαλώντας την δυσαρέσκεια του Υπουργού. Ο κ. Τσιοτίνας τόνισε ότι αυτοί οι Νόμοι απαιτούν την συναίνεση των συνεταιριστών και διάλογο. 

Τσιοτίνας σε Αποστόλου: Οι Νόμοι απαιτούν τη συναίνεση των αγροτών και διάλογο

Στόχος της ημερίδας που οργάνωσε το Υπουργείο ήταν πέρα από την ενημέρωση των αγροτών να ανοιχθεί και ένας διάλογος για το προβλήματα που υπάρχουν. Στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι δεν έχει καμία διάθεση να υποστηρίξει ότι όλα έγιναν καλά αλλά υπήρξαν προβλήματα, λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις. Αυτό που έχει σημασία τόνισε ο  Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είναι ότι «μέσα από το πρόγραμμα Αγροτικής ανάπτυξης αλλά και την αλλαγή της Αγροτικής Νομοθεσίας είναι ότι πραγματοποιούμαι μία μικρή επανάσταση».

Τσιοτίνας σε Αποστόλου: Οι Νόμοι απαιτούν τη συναίνεση των αγροτών και διάλογο

Γιώργος Αργυρίου

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «ΥΧ» που θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 24/6