Φύλλο 32, 10/06/2016

Μπιστικός
  • Ένα μπέρδεμα το έπαθα με την επικοινωνιακή τακτική του προέδρου της ΠΕΚ, Δ. Καμπούρη (πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν της ΛΑΕ), σχετικά με τη φέτα. Πρόσφατα, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, σχολίαζε θετικά τις προσπάθειες του Β. Αποστόλου για τη φέτα, αφήνοντας αιχμές για τους Γ. Σταθάκη και N. Κοτζιά, λέγοντας ότι «αρμενίζουν στραβά» επί του θέματος.
  • Ωστόσο, περίπου μια εβδομάδα μετά, ο επικεφαλής της ΠΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση με βαριές εκφράσεις κατά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας την παραίτηση του, χαρακτηρίζοντας τον μάλιστα «έκπτωτο και αναξιόπιστο στις συνειδήσεις των κτηνοτρόφων»!
  • Η φέτα πρωτοστατεί και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αφού πέφτουν «βροχή» οι ερωτήσεις προς το ΥΠΑΑΤ από βουλευτές της αντιπολίτευσης, που ζητούν διευκρινίσεις για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά τις εμπορικές συμφωνίες της ΕΕ με τρίτες χώρες. Τη σκυτάλη πήραν αυτήν την εβδομάδα και τρεις ευρωβουλευτές (Μ. Σπυράκη, Μ. Κεφαλογιάννης και Ε. Καϊλή) που ζητούν από την Κομισιόν να λάβει μέτρα για την προστασία της ελληνικότητας της φέτας. Κάλλιο αργά παρά ποτέ…!
  • Μέσα σε όλο αυτό το βαρύ κλίμα, το υπουργείο επιχειρεί με «πυροσβεστικές» κινήσεις να ρίξει τον «κουρνιαχτό» που έχει σηκωθεί για τα θέματα της κτηνοτροφίας. Από τη μια ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός, Μ. Μπόλαρης, υπέγραψε την ίδια μέρα δυο υπουργικές αποφάσεις σχετικές με την κτηνοτροφία, από την άλλη ο υπουργός, Β. Αποστόλου, μαζί με τον νέο γενικό γραμματέα, Ν. Αντώνογλου, θα μεταβούν τη Δευτέρα στα Γιάννενα για να μιλήσουν σε ημερίδα του ΥΠΑΑΤ για την ανάπτυξη της αιγοπροβατοτροφίας.