Φύλλο 34, 24/05/2016

γράφει ο Μπιστικός

Μπιστικός
  • Στους αγρότες που θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα από το «πακέτο Χατζηγάκη» είναι και ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Παπαδόπουλος, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. «Είμαι κι εγώ ένας από τους αγρότες που πήραν χρήματα από το πακέτο Χατζηγάκη», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως το ποσό που έλαβε ως ενίσχυση εισοδήματος ήταν περί τα 7.000 ευρώ.
  • Αισιόδοξος εμφανίστηκε αυτήν την εβδομάδα με δηλώσεις του για το θέμα της φέτας, στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, λέγοντας πως «θα αλλάξουν τα πράγματα πριν προλάβει να καθιερωθεί μια αρνητική κατάσταση». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «αντί να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα περιθώρια για προώθηση της φέτας είναι τεράστια».
  • Έχω μπερδευτεί λιγάκι… δηλαδή τώρα η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τη φέτα είναι θετική; Ένα είναι βέβαιο… αν δεν στηριχθεί άμεσα και ουσιαστικά ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας, που σταδιακά εγκαταλείπουν οι κτηνοτρόφοι, πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό «φέτα» θα λέμε και θα κλαίμε!
  • Το «θάψιμο» της φέτας στις διεθνείς αγορές δεν είναι τυχαίο, λέει με νέα ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων και εξηγεί ότι αυτό απορρέει από τα μεγάλα συμφέροντα. Μεταξύ άλλων, η ΠΟΓΕΔΥ χαρακτηρίζει «κατάπτυστη» την KYA των υπουργών Ε. Τσακαλώτου και Μ. Μπόλαρη για το γιαούρτι, επισημαίνοντας πως «ανοίγει τον δρόμο για την εκτεταμένη χρήση γάλακτος εβαπορέ στην εγχώρια γαλακτοβιομηχανία». Όπως όλα δείχνουν επανέρχεται ο… γιαουρτοπόλεμος!