Φύλλο 20, 18/03/2016

γράφει ο Μπιστικός

Μπιστικός
  • Στο προσκήνιο έχει βγει επικοινωνιακά ο τομεάρχης Αγροτικού της ΝΔ και βουλευτής Κοζάνης, Γ. Κασαπίδης. Η πρόσφατη συνάντηση που είχε με αγελαδοτρόφους δεν έγινε τυχαία στη Θεσσαλονίκη, αφού στην ευρύτερη περιοχή χτυπά η «καρδιά» της ελληνικής αγελαδοτροφίας. Ο κ. Κασαπίδης, όπως μαθαίνω, είναι αποφασισμένος να αναδείξει τα προβλήματα του αγροτικού τομέα στην «πηγή» τους. Έτσι, το επόμενο διάστημα αναμένεται να προβεί σε εξορμήσεις σε διάφορες αγροτικές περιοχές της χώρας.
  • Κινητικότητα παρατηρείται και στα αγροτοσυνδικαλιστικά στελέχη της Β. Ελλάδας, που πρόσκεινται στη ΝΔ. Πριν από μερικές μέρες συναντήθηκαν σε ξενοδοχείο της Βέροιας με Βορειοελλαδίτες «γαλάζιους» βουλευτές, παρουσία και του αναπληρωτή γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτή Ηρακλείου, Λ. Αυγενάκη, όπου συζήτησαν διεξοδικά τα «καυτά» προβλήματα του ασφαλιστικού και του φορολογικού, αλλά και τις προτάσεις της ΝΔ για τους αγρότες.
  • Σε γνώριμα λημέρια, αυτά της αγροτικής ανάπτυξης, επιστρέφει ο Δ. Μελάς. Ο πρώην γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και πρώην υπηρεσιακός υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης συμπεριλήφθηκε στα 35 στελέχη που θα αναλάβουν τον συντονισμό των ομάδων εργασίας στο κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και –όπως ήταν αναμενόμενο– θα δώσει τα «φώτα» του για τα αγροτικά ζητήματα.
  • Την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να υπογραφεί η πολυαναμενόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση για την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης στη χώρα μας. Το θέμα δεν σηκώνει άλλη καθυστέρηση, αφού οι πληροφορίες λένε ότι και το Μέγαρο Μαξίμου ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και των συναρμόδιων υπουργείων την επίσπευση της υπογραφής.