Χανιά: Ψεκασμοί για το κουνούπι «τίγρης»

Ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου ο κύκλος ψεκασμών, σε όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των πρώτων γενεών των κουνουπιών, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Υγιεινής της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

 Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο προϊστάμενος της υπηρεσίας Δημήτρης Νικολακάκης «οι ψεκασμοί θα γίνουν προληπτικά, όπως είχε συμφωνηθεί με βάση περσινή εργολαβία καθώς σε πολλές περιοχές είχαν παρατηρηθεί μεγάλοι πληθυσμοί του κουνουπιού «τίγρης».

 Ο κ. Νικολακάκης συνιστά και στους πολίτες να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την προστασία της δημόσιας Υγείας, προτρέπει, με έγγραφό της, όλους τους δήμους των Χανίων να εξετάσουν τη δυνατότητα κατάρτισης και εφαρμογής παράλληλου προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, σε σημεία και περιοχές που αποτελούν αρμοδιότητά τους, όπως άλλωστε προβλέπεται από σχετικό νόμο του «Καλλικράτη».

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε, προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ανάδειξη του νέου εργολάβου ψεκασμών, έτους 2016, με ημερομηνία λήξης υποβολής προσφορών να έχει οριστεί η Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016.