Πάνω από 1000 επιχειρήσεις μετέχουν στην πλατφόρμα ProGreece

Πάνω από 1000 επιχειρήσεις μετέχουν στην πλατφόρμα ProGreece

Στην τόνωση της ελληνικής παραγωγής, αλλά και στην αξιοποίηση του παραγωγικού δυναμικού της Ελλάδας στοχεύει -κατά τους ιδρυτές της- η ελληνογερμανική εμπορική πλατφόρμα ProGreece όπου πάνω από 1000 επιχειρήσεις μετέχουν πλέον σε αυτή. Αυτό αναφέρθηκε σήμερα 4/5 σε ανακοίνωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, με αφορμή πρόσφατο οικονομικό φόρουμ στο Βερολίνο.

“Η ελληνική οικονομία διαθέτει ανεκμετάλλευτο δυναμικό, με το επιχειρείν να κατέχει υποδομές που λόγω της κρίσης δεν αξιοποιούνται πλήρως, όταν αρκετές γερμανικές εταιρίες καταγράφουν ελλείμματα στην παραγωγή και στον τομέα των υπηρεσιών […] Η Ελλάδα, παρά την επταετή ύφεση, συνεχίζει να προσφέρει οικονομικά πλεονεκτήματα, αλλά και να κρύβει επιχειρηματικές ευκαιρίες. Για το λόγο αυτό, πριν τρία χρόνια, ιδρύθηκε υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου σε συνεργασία με άλλους φορείς μια εμπορική πλατφόρμα, η οποία στοχεύει στην τόνωση της ελληνικής παραγωγής. Πρόκειται για την www. pro- greece. com- “Produce in Greece – Render Services from Greece”” υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Στη διάρκεια του οιικονομικού φόρουμ, το οποίο είχε την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας και φιλοξενήθηκε στο παράρτημα της ελληνικής εταιρείας παραγωγής στρωμάτων COCO-MAT στο Βερολίνο, ο πρόεδρος του Ελληνογερμανκού Επιμελητηρίου,Μιχάλης Μαΐλλης, εξήγησε ότι στόχος της ProGreece είναι “να εξισορροπηθούν τα ελλείμματα εργατικού δυναμικού της Γερμανία με την εκμετάλλευση του παραγωγικού δυναμικού της Ελλάδας”.

Ο Στέφανος Τζίρτης, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρίας παραγωγής δομικών υλικών “Ιsomat” και αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, τόνισε ότι λόγω του υψηλού επιπέδου παιδείας και εκπαίδευσης των νέων στην Ελλάδα υπάρχουν και στον τομέα της έρευνας και αάπτυξης ανεκμετάλλευτες δυνατότητες συνεργασίας. Το μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας παραγωγής επίπλων “Δρομέας” και αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δρ. Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, επισήμανε ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να αναπτύξει την παραγωγή της, θα πρέπει να κερδίσει την εμπιστοσύν”η των ξένων αγορών, αλλά και να εξασφαλίσει τα αναγκαία περιθώρια ρευστότητας”.

Η πλατφόρμα ProGreece εγκαινιάστηκε το 2013 στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συνεργασίας ανάμεσα στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, τους συνδέσμους Βιομηχανιών και Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (Σ.Β.Β.Ε και ΣΕΒΕ), τον Σύλλογο Μεταναστών και Ομογενών από Γερμανία, το Young Entrepreneurs Thessaloniki (YET), το Υπουργείο Εξωτερικών Γερμανίας και τη Mediascape ΕΠΕ.