Τρίκαλα: Κτηνοτρόφοι μοίρασαν μπουκάλια με γάλα σε οδηγούς

Τρίκαλα: Αγρότες μοίρασαν μπουκάλια με γάλα σε οδηγούς

Περισσότερα από 2.000 μπουκάλια γάλα μοίρασαν το μεσημέρι της Δευτέρας (1/2) στους διερχόμενους οδηγούς, οι αγρότες που έχουν τοποθετήσει τα τρακτέρ τους στον κόμβο Καρδίτσας, στην Ε.Ο. Τρικάλων – Καρδίτσας, στο πλαίσιο των δράσεων που αποφάσισαν να θέσουν σε εφαρμογή αυτή την εβδομάδα.

Μάλιστα στη συνέχεια, προχώρησαν και σε συμβολικό αποκλεισμό του κόμβου, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής Παύλου Σπυρόπουλου, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και την εβδομάδα που διανύουμε, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή των αγροτών του μπλόκου, στην πανελλήνια απεργία. Ο ίδιος δεν παρέλειψε, πάντως, να υπογραμμίσει πως το γάλα που μοιράστηκε στους διερχόμενους οδηγούς, αποτελεί προσφορά των κτηνοτρόφων της ευρύτερης περιοχής.

Εν τω μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή αγροτοκτηνοτρόφων πραγματοποίησε στην ΔΟΥ Τρικάλων η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» και η Συντονιστική Επιτροπή Τρικαλινών αγροκτηνοτρόφων του μπλόκου Νίκαιας.

Η κινητοποίηση, όπως έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μιας σειράς δράσεων που έχουν αποφασιστεί τις προηγούμενες μέρες και στοχεύει στην κλιμάκωση του αγώνα των Τρικαλινών αγροτών και κτηνοτρόφων σε συντονισμό με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων που συμμετέχει η ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη» και η Συντονιστική Επιτροπή Τρικαλινών Αγροκτηνοτρόφων του μπλόκου Νίκαιας.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας εκπρόσωποι των αγροτών συναντήθηκαν με το διευθυντή της ΔΟΥ Τρικάλων και ανέλυσαν τα αιτήματά τους σχετικά με τη φορολόγηση, καταθέτοντας και γραπτώς, όπως τα έχουν αποφασίσει στις συσκέψεις τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ