Εκτεταμένα επεισόδια έξω από το ΥπΑΑΤ. Φωτο και video από νωρίς το πρωί (upd)

Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώνονται έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με αγρότες να πετούν πέτρες, καδρόνια και διάφορα άλλα αντικείμενα προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που «απαντούν» με χρήση δακρυγόνων.

Οι αγρότες έχουν στήσει οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων στην οδό Λιοσίων.

Ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων:

Καταγγέλουμε την χωρίς αιτία σύλληψη του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου πρώην Δήμου Κρυονερίδας Γιώργου Μαριδάκη καθώς και του συνάδελφου Νίκου Μπουρμπάκη από τις αστυνομικές αρχές. Κατασχέθηκε επίσης και το αγροτικό όχημα με τις προμήθειες των διαδηλωτών από τα Χανιά. Ο αυταρχισμός και η προσπάθεια δημιουργίας κλίματος τρομοκρατίας δεν θα περάσει.

Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι ο συνάδελφοι που κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως καθώς και το αγροτικό αυτοκίνητο με τις προμήθειες μας.

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε:

Ένταση και προπηλακισμοί έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Οι αγρότες πετάνε ντομάτες προς τους άνδρες των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί έξω από ΥπΑΑΤ φωνάζοντας «είστε ψεύτες που λέτε ότι είστε μαζί μας». Επίσης έχουν ανάψει καπνογόνα και ρίχνουν μικρής ισχύος κροτίδες ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις ανταπαντούν με ρίψεις χημικών.

Οι αγρότες ζητούν να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ προκειμένου να προβούν σε συμβολική κατάληψη του ΥπΑΑΤ. Επίσης ζήτησαν από τους υπαλλήλους του Υπουργείου να αποχωρήσουν από το κτήριο.

Στην διαδήλωση εκτός από τους αγρότες της Κρήτης, συμμετέχουν οι πωλητές λαϊκών αγορών αλλά και αγρότες από τα Γρεβενά.

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε:

«Θέλουμε τους αστυνομικούς μαζί μας. Να κατεβάσουν τις ασπίδες. Να μείνει κλειστό το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σήμερα», ανέφερε έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρόεδρος των Αμπελουργών Κρήτης και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα.

Αυτή την ώρα (9:00 π.μ) βρίσκονται σε επικοινωνία με την αστυνομία αφού ζητούν να μπουν στο Υπουργείο ώστε να διαμαρτυρηθούν.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μπόχτη