1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών στη Θεολογική Σχολή Χάλκης

1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών στη Θεολογική Σχολή Χάλκης
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Το Πελίτι και η Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης διοργανώνουν την 1η Γιορτή Ανταλλαγής Παραδοσιακών Ποικιλιών στην Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, στις 24 και 25 Ιουνίου 2017. Στη γιορτή συμμετέχουν καλλιεργητές που καλλιεργούν παραδοσιακές ποικιλίες. Ως παραδοσιακές ορίζονται είτε ποικιλίες που υπάρχουν σε μια περιοχή από την αρχαιότητα ως σήμερα είτε ποικιλίες που ήρθαν από μια άλλη περιοχή και προσαρμόστηκαν στην περιοχή που βρίσκονται.

Στη γιορτή μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι καλλιεργητές ανεξάρτητα από το φύλο και το θρήσκευμα. Οι σπόροι, τα φυτά, τα δέντρα, οι βολβοί κ.λ.π είναι από παραδοσιακές ποικιλίες και διανέμονται δωρεάν. Οι διοργανωτές εστιάζουν την προσοχή τους σε θετικές δράσεις που γίνονται στον πλανήτη.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα  

-Διαφήμιση-

Το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 από τις 12:00 έως τις 17:00 θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και εργαστήρια για το θέμα της συλλογής, διατήρησης και διάδοσης των παραδοσιακών ποικιλιών, της καλλιέργειας της γης με φιλικές μεθόδους προς το φυσικό περιβάλλον. Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 από τις 10:30 έως τις 15:30 θα γίνει η διανομή παραδοσιακών ποικιλιών και παράλληλα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες και εργαστήρια για το πώς να διατηρηθούν οι παραδοσιακές ποικιλίες.

Παράλληλες Δράσεις: Έκθεση φωτογραφίας με αγρότες απ’ όλο τον κόσμο που διασώζουν τον δικό τους σπόρο. Η έκθεση θα παρουσιάζει αγρότες που διαφυλάσσουν τους σπόρους τους και λένε την ιστορία τους.

Στο τέλος της γιορτής θα γίνει ένας κύκλος, θα ενώσουν όλοι  τα χέρια για να οραματιστούν ένα θετικό μέλλον για τον πλανήτη. Οι καλλιεργητές παραδοσιακών ποικιλιών που θέλουν να συμμετάσχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν μια αίτηση.

-Διαφήμιση-
Delegate