34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας

34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας
-Διαφήμιση-
Delegate

Ξεπέρασε κάθε όριο συμμετοχών ο 34ος Μαραθώνιος της Αθήνας που ξεκίνησε την Κυριακή 13/11 στις 7:30 το πρωί, καθώς μετέχουν περίπου 50.000 δρομείς από 105 χώρες.

Η αυθεντική κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου δρόμου της Αθήνας που είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη φέτος έχει επετειακό χαρακτήρα καθώς συμπληρώνονται 120 χρόνια από τον πρώτο Μαραθώνιο και την έναρξη των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην ιστορία της διοργάνωσης αθλητές από έντεκα χώρες έχουν καταφέρει να κατακτήσουν στους άνδρες την πρώτη θέση. Κενυάτες αθλητές έχουν κατακτήσει 12 νίκες και οι Έλληνες 11. Αναλυτικά οι χώρες που έχουν κατακτήσει έστω και μία νίκη στον ΑΜΑ: Κένυα, Νότια Αφρική, Σουηδία, Βέλγιο, πρώην ΕΣΣΔ, Βρετανία, Ολλανδία, Ιαπωνία, Τανζανία και Μαρόκο.

-Διαφήμιση-

Στις γυναίκες, αθλήτριες από 13 χώρες έχουν βρεθεί στην κορυφή του ΑΜΑ με την Ελλάδα να μετρά οχτώ νίκες, τις περισσότερες από κάθε άλλη χώρα, και την Ιαπωνία να ακολουθεί με έξι. Αναλυτικά οι χώρες από τις οποίες προήλθαν οι νικήτριες του ΑΜΑ: Ελλάδα, Ιαπωνία, ΗΠΑ, Γερμανία, πρώην ΕΣΣΔ, Βρετανία, Ρωσία, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Ολλανδία, Νορβηγία, Αιθιοπία, Κένυα.

Πηγή: ΕΡΤ