Συνάντηση του Συλλόγου βουβαλοτρόφων με τον Μάρκο Μπόλαρη

Ξαναβόσκοντας βουβάλια στην Κερκίνη
-Διαφήμιση-
Delegate

Η καταβολή των ενισχύσεων σε κτηνοτρόφους αυτόχθων φυλών ζώων καθώς και των ενισχύσεων για βιολογικά προϊόντα τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων κατά την συνάντηση του προέδρου του Συλλόγου Βουβαλοτρόφων Κερκίνης με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκο Μπόλαρη, που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Ο Τρύφων Γεντσίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Βουβαλοτρόφων Κερκίνης εστίασε ιδιαίτερα εστίασε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με την κατανομή των βοσκοτόπων οι κτηνοτρόφοι της εκτατικής κτηνοτροφίας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός αναφέρθηκε στην εργώδη προσπάθεια από την πλευρά της νέας Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ για αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων πληρωμών που έχουν συσσωρευτεί από τα προηγούμενα χρόνια και στην βεβαιότητα ανταπόκρισης στις υστερήσεις πληρωμών των βιολογικών και των αυτόχθων φυλών. Ταυτόχρονα υπογράμμισε την προκλητική δυνατότητα αξιοποίησης των προϊόντων της εκτροφής βουβαλιού όπως και την τυποποίηση και μεταποίηση του υγιεινού γάλακτος και κρέατος των ζώων που εκτρέφονται στο προστατευόμενο από την συνθήκη Ramsar οικοσύστημα του ποταμού Στρυμόνα και της Λίμνης Κερκίνης.

-Διαφήμιση-
Delegate

Στην κατεύθυνση αυτή ζήτησε από τους βουβαλοτρόφους τις συνέργειες για την αξιοποίηση των δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης με την λειτουργία Ομάδας Παραγωγών και την καθετοποιημένη δράση της.

Τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα του βουβαλιού της Κερκίνης με την απαιτούμενη πιστοποίηση, με την ενσωμάτωση της καινοτομίας και σοβαρό σχεδιασμό, έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν την θέση που τους αρμόζει στα απαιτητικά ράφια των καταστημάτων gourmet και βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εξασφαλίζοντας πολύ καλό εισόδημα για τους παραγωγούς- βουβαλοτρόφους και την τοπική οικονομία.