6ο Πανελλήνιο συνέδριο για νέες καλλιέργειες, προοπτικές & δυνατότητες

6ο Πανελλήνιο συνέδριο για νέες καλλιέργειες, προοπτικές & δυνατότητες

Το 6o Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα τις «νέες καλλιέργειες, προοπτικές & δυνατότητες» θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Divani Caravel (στάση μετρό Ευαγγελισμός), στις 19 και 20 Νοεμβρίου 2016.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν προτάσεις όπως, καλλιέργειες για στέβια, ιπποφαές, κρανιά, blueberry, goji berry, aloe vera, ροδιές, τρούφα, μανιτάρια, αρωματικά φυτά, βιοκαύσιμα, πέλετς (pellets), αγριαγκινάρα, σαλιγκαροτροφία, σμέουρα, μύρτιλο, βατόμουρο, αρόνια, θερμοκήπια και σπόρους, λουλούδια, καρυδιές, κ.ά.

Στο συνέδριο θα λάβουν μέρος έμπειροι επιχειρηματίες και καλλιεργητές από τους παραπάνω κλάδους, καθηγητές γεωπονικού πανεπιστημίου, θα μεταδώσουν τις γνώσεις τους, τις εμπειρίες τους σε όλους τους συνέδρους. Νέοι και ήδη υπάρχοντες αγρότες, υποψήφιοι επιχειρηματίες, άνεργοι που αναζητούν λύσεις για αυτοαπασχόληση θα είναι οι σύνεδροι που θα σπεύσουν για την ενημέρωση τους και τελικά την επένδυσή τους σε κάποιο από τους κλάδους καλλιέργειας.

Κύριοι ομιλητές και συντονιστές:

  • Γεωπόνοι – Τεχνολόγοι γεωπόνοι
  • Καλλιεργητές
  • Επιχειρηματίες επεξεργασίας προϊόντων νέων καλλιεργειών
  • Ερευνητές π. ΕΘΙΑΓΕ / ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Θεματικές ενότητες:

  • Βιοδυναμικές καλλιέργειες-βιομικροκαλλιέργειες
  • Αρωματικά βότανα και φαρμακευτικά φυτά
  • Τέχνη του καλλιεργείν –γεωργικά εφόδια
  • Λειτουργικά τρόφιμα-παρασκευάσματα
  • Βιοκαύσιμα [pellets]
  • Οικονομία νέων καλλιεργειών, υπηρεσίες
  • Marketing και προώθηση παραγομένων προϊόντων

Σάββατο 19/11: 

10:00 πμ Σωτηρίου Χρήστος, Γενικός διευθυντής Fooderra UK

Θέμα: Η Αγγλική αγορά τροφίμων & ποτών. Η προοπτική με την νέα υπηρεσία προώθησης εξαγωγών Fooderra UK.

11:00 πμ Ταραντίλης Πέτρος, Καθηγητής Εργαστήριο Χημείας, Πρόεδρος του Τμήματος  Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Θέμα: Αξιοποίηση Φαρμακευτική και Αρωματικών Φυτών, Βοτάνων, Αιθέριων Ελαίων

12:00 πμ Δρ Λαμπρόπουλος, Πρ. καθ. Πανεπιστημίου Τέξας Α & Μ, Πολυτεχνείου Βιρτζίνιας και ΤΕΙ Αθήνας

Θέμα: Λειτουργικά τρόφιμα – Αρωματικά φυτά

13:00 μμ – 13:30μμ Διάλειμμα

13:30 μμ Δούκας Νίκος, Γενικός Διευθυντής Ιπποφαές Ελλάς Α.Ε.

Θέμα: Ομάδα Παραγωγών Ιπποφαές Ελλάς Α.Ε. » Το πρόγραμμα διαχείρισης και τα αποτελέσματα μιας νέας καλλιέργειας στην Ελλάδα»

15:30 μμ Ντούλιας Κωνσταντίνος, Καλλιεργητής κατοχυρωμένων ποικιλιών Κρανιάς

Θέμα: Καλλιέργεια και εκμετάλλευση των Κράνων.

Κυριακή 20/11: 

10:00 πμ Δρ. Νικόλαος Μπαράκος, Διευθύνων Σύμβουλος  AGROENERGY ΑΕ

Θέμα: Παραγωγή βιοντίζελ

11:00 πμ Λάκης Χρήστος, εδαφολόγος – περιβαντολόγος, Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Εδαφολογίας του Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ

Θέμα: Βιοδυναμική Γεωργία: Ο ξεχασμένος ελληνικός φυτικός πλούτος

12:00 πμ Καρυπίδης Γιάννης, Γενικός διευθυντής Stayia Farm

Θέμα: Από το χωράφι στο ράφι

13:00 μμ – 13:30μμ Διάλλειμα

13:30 μμ Κόλλιας Σωτήρης, ομάδα παραγωγών Goji Berry Κορινθίας

Θέμα: Προοπτικές της καλλιέργειας του φυτού Γκότζι Μπέρι (Goji Berry)

14:30 μμ Κατσαρός Νικόλαος, Δντης τμήματος Διατροφολογίας New York College, Επιστημονικός συνεργάτης ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ

Θέμα: Μεσογειακή διατροφή & εξαγωγές ελαιολάδου

15:30 μμ Τζαννής Χάρης, Συντάκτης γαστρονομίας, Γενικός διευθυντής YelloAthens

Θέμα:  Γαστρονομία και Τουρισμός εργαλεία για διεύρυνση εξαγωγών.

Τιμή εισόδου: 50 ευρώ/άτομο και για τις 2 μέρες

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλ.:   210 7568888
Email: [email protected]