Α. Τσίπρας: «Θέλουμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα ρύπανσης του Ασωπού»

Ο Ασωπός προσφέρει λύσεις για το περιβάλλον
-Διαφήμιση-
Delegate

Τη δέσμευσή του ό,τι θα δώσει λύση στο πρόβλημα της περιοχής του Ασωπού ποταμού στη Βοιωτία, ώστε και κάτοικοι και αγρότες να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εξαγγέλλοντας ως πρώτο μέτρο την εντατικοποίηση των περιβαλλοντικών ελέγχων, τη δημιουργία υποδομών για τα βιομηχανικά απόβλητα αλλά και γενικότερα με την προώθηση νέου νόμου για την ανακύκλωση.

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους στα γραφεία του υπουργείου Περιβάλλοντος στη Μεσογείων έκανε λόγο για «άλλη μια κληρονομιά στρεβλώσεων και εγκληματικών παραλείψεων που μας παρέδωσε το παλιό πολιτικό σύστημα» και χαρακτήρισε το ζήτημα του Ασωπού «περιβαλλοντική πληγή». Υποστήριξε πως «ταυτόχρονα πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά στην υγεία των πολιτών και την προστασία  του περιβάλλοντος» και μίλησε για πρόστιμα που καλείται διαχρονικά να πληρώσει η χώρα μας «από παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας».

Το πρόβλημα του Ασωπού ποταμού και της ευρύτερης περιοχής, που είχε δημιουργηθεί εξαιτίας της ρύπανσης από βιομηχανικά απόβλητα τα προηγούμενα χρόνια, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός  η πολιτεία «είχε αντιμετωπίσει για δεκαετίες μια αδράνεια και αδιαφορία». Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι θα προχωρήσει η απορρύπανση των ρυπασμένων εδαφών και υδροφορέων και στην περιοχή της Τανάγρας, όπου εκπονείται μελέτη έργων ύδρευσης, άρδευσης με ποιοτικούς και ασφαλείς υδάτινους πόρους.

-Διαφήμιση-

Εξήγησε μάλιστα πως εκεί προγραμματίζεται άμεσα η κατασκευή μονάδας επεξεργασίας στερεών, βιομηχανικών και επικίνδυνων αποβλήτων και ταυτόχρονα οργανωμένο επιχειρηματικό πάρκο, το οποίο σχεδιάζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς κι ευρωπαϊκούς πόρους.