Αδιέξοδο στις συζητήσεις για την όδευση του ΤΑΠ στα Τενάγη Φιλίππων

Αδιέξοδο στις συζητήσεις για την όδευση του ΤΑΠ στα Τενάγη Φιλίππων
-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Υποστηρικτή στο πρόσωπο της δημάρχου Καβάλας Δήμητρας Τσανάκα βρίσκουν αγρότες της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων που διεκδικούν την αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ, καθώς περνάει από γη υψηλής παραγωγικότητας. Σε σύσκεψη που έγινε στις 25 Απριλίου στο δημαρχείο με πρωτοβουλία της δημάρχου επικράτησε ένταση, καθώς η Κοινοπραξία φάνηκε ότι δεν συζητάει το ενδεχόμενο αλλαγής όδευσης από τα Τενάγη, με αποτέλεσμα οι αγρότες ν’ αποχωρήσουν.

Να σημειωθεί ότι στο πλευρό των αγροτών για αλλαγή όδευσης βρίσκεται όχι μόνο η δήμαρχος αλλά και οι βουλευτές Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Κώστας Μορφίδης που θεωρούν απαράδεκτη την ταλαιπωρία των κατοίκων για 15 χλμ από τα συνολικά 550. Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος έβαλε κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος κι Ενέργειας όπως και ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης.

H κα Τσανάκα πρότεινε στους εκπροσώπους του Υπουργείου και της Κοινοπραξίας μια αντιπροσωπεία των κατοίκων της περιοχής, της Κοινοπραξίας και του Υπουργείου να ελέγξουν μαζί με τους τεχνικούς τους συμβούλους, το συντομότερο δυνατό, την προτεινόμενη από τους αγρότες και κατοίκους της περιοχής όδευση, ώστε να αποδειχθεί στην πράξη εάν αυτή η πρόταση ελαχιστοποιεί τα προβλήματα που προκύπτουν από την υφιστάμενη σχεδίαση της κοινοπραξίας. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας δεν απέρριψαν το αίτημα, επιφυλασσόμενοι να απαντήσουν εντός των επόμενων ημερών.

-Διαφήμιση-
Delegate

Πηγή: Kavalapost