Αγρίνιο: Κρασιά βασισμένα στην παράδοση

Η οικογένεια Γρίβα διατηρεί ένα αμπέλι εκεί όπου βρίσκεται το σύγχρονο οινοποιείο, στην περιοχή Λεύκα

Η έντονη παρουσία των ισπανικών χύμα κρασιών στη γαλλική αγορά, προκαλεί αντιδράσεις των Γάλλων παραγωγών
-Διαφήμιση-
Delegate

Κρασιά δίχως κανένα ίχνος χημικών ουσιών, φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι, παράγει εδώ και μισό αιώνα η οικογένεια Γρίβα στο Αγρίνιο. Η επιχείρηση ξεκίνησε το 1968 από τον Νικόλαο Γρίβα και περίπου 50 χρόνια αργότερα ο γιος του, Νεκτάριος, και ο εγγονός, Νίκος, στον ίδιο ακριβώς χώρο όπου υπήρχε η ταβέρνα του παππού, επέλεξαν να συνεχίσουν την παράδοση.

Σήμερα, διατηρούν μια σύγχρονη και σταδιακά αναπτυσσόμενη εταιρεία, την Οινοποιία Ν. & Ν. Γρίβας ΟΕ. Η οικογένεια διατηρεί ένα αμπέλι εκεί όπου βρίσκεται το σύγχρονο οινοποιείο, 4 χλμ. έξω από το Αγρίνιο, στην περιοχή Λεύκα και προμηθεύεται τον βασικό όγκο των σταφυλιών κυρίως από όμορες περιοχές, ενώ η παραγωγή τους αγγίζει τους 350 τόνους. «Διατηρήσαμε την ίδια συνταγή και ποιότητα. Με το πέρασμα του χρόνου, κάναμε κάποιες αναμείξεις, αγοράσαμε σταφύλι από τον Τύρναβο και μια ποικιλία από την Αχαγιά και τα ταιριάξαμε», τονίζει ο Νικόλαος Γρίβας.

oinopoieio-griva-lefki-agrinio

-Διαφήμιση-

Οι εγκαταστάσεις του οινοποιείου δημιουργήθηκαν το 2007, μετά από επιδότηση που έλαβαν και προχώρησαν στον εκσυγχρονισμό του.

Τον βασικό όγκο των σταφυλιών τον παίρνουν από γειτονικές περιοχές και νομούς, αλλά και από τον Τύρναβο, την Εύβοια και τη Ζάκυνθο. «Τα κρασιά μας διακινούνται κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, αλλά και στην Αθήνα, τη Λαμία και τα Ιόνια Νησιά. Όμως, στα μελλοντικά μας σχέδια είναι και οι εξαγωγές» επισημαίνει ο κ. Γρίβας.